Dan Mihalache: Apel către românii din Regatul Unit să nu plece în România

dan mihalache: apel către românii din regatul unit să nu plece în românia Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a reluat, sâmbătă, apelul către românii din Regatul Unit să nu plece, în această perioadă, în România.

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a reluat, sâmbătă, apelul către românii din Regatul Unit să nu plece, în această perioadă,  în România. El amintește că în țara noastră este decretată starea de urgenţă. Zborurile spre şi dinspre Marea Britanie au fost suspendate. Cei care vin în România intră în carantină instituţionalizată 14 zile.  Statele de tranzit aplică,  de asemenea,  restricţii, iar reglementarea se schimbă de la o zi la alta.


Este necesar să contribuim toți  ”la efortul comun de combatere a răspândirii coronavirusului. Trebuie să urmăm cu toţii reglementările şi instrucţiunile autorităţilor britanice cu privire la acest lucru, reglementările şi instrucţiunile autorităţilor române în ceea ce priveşte circulaţia dinspre şi către România. Staţi în casă, urmaţi instrucţiunile privind distanţarea socială, limitaţi-vă ieşirile la cele strict necesare'', spune ambasadorul în mesajul postat sâmbătă, cu prilejul Sărbătorilor Pascale,  pe pagina sa de Facebook.


Dan Mihalache mulțumește miilor de cadre medicale, doctori şi asistente din România care lucrează în Sistemul britanic de sănătate (National Health Service).


De asemenea, având în vedere că multe firme şi-au întrerupt activitatea, diplomatul îi îndeamnă pe românii din Marea Britanie să consulte pagina de web a Ambasadei www.ambasada-romaniei.co.uk şi londra.mae.ro şi pagina de web a guvernului britanic www.gov.co.uk şi să acceseze pachetele de măsuri de protecţie socială puse la dispoziţie de guvernul britanic.



Au fost instituite sisteme de permanenţă şi serviciile consulare vor fi asigurate în această perioadă pentru situaţiile de urgenţă, mai informează Dan Mihalache.


www.rri.ro
Publicat: 2020-04-11 18:08:00
Vizualizari: 858
TiparesteTipareste