Grand Prix Nova - 2020, se va desfășura exclusiv online

grand prix nova - 2020, se va desfășura exclusiv online Programat inițial pentru mijlocul lunii iunie la București, Festivalul Grand Prix Nova, ediția a VIII-a, se va desfășura exclusiv online în perioada 1 - 30 iunie, cu câteva modificări importante în regulamentul concursului.

 Starea de urgență impusă de pandemia cu care se confruntă omenirea și, drept urmare, izolarea generală la domiciliu, au provocat închiderea sau anularea a numeroase festivaluri prestigioase din întreaga lume programate anul acesta. Radio România continuă, adaptând formatul acestei ediții a festivalului Grand Prix Nova la formula online. Credem că este important să putem oferi atât publicului, cât și comunității profesioniștilor continuitatea vieții profesionale și să păstrăm tradiția întâlnirii, chiar și virtuale, cu și despre spectacolul sonor. Ne adaptăm, astfel, noilor provocări ale lumii contemporane.

Festivalul concurs de producţii radiofonice din întreaga lume Grand Prix Nova consolidează cu fiecare nouă ediție statutul Radio România de reper pentru profesioniştii radio aflaţi într-o permanentă explorare a mijloacelor specifice. Festivalul susține și recompensează inovația în spectacolul sonor și își păstrează structura cu trei secțiuni competitive, consacrate la edițiile anterioare: teatru radiofonic, spectacol sonor binaural şi teatru radiofonic scurt. Adaptarea la formatul online a festivalului duce la schimbarea calendarului și a modului de desfășurare a comunicării între participanți și juriu, după cum urmează:


Perioada de înscriere a producțiilor concurente se prelungește până la data de 15 mai, iar comunicarea rezultatelor preselecţiei va avea loc la data de 31 mai. În perioada 1 - 24 iunie, producțiile selecționate se vor afla pe site-urile Teatrului Național Radiofonic www.eteatru.ro și www.grandprixnova.ro la dispoziția participanților, a juriului și a tuturor iubitorilor de teatru radiofonic. Obișnuitele discuții în plen cu participanții și juriul, de la finalul fiecărei zile de audiție, vor fi concentrate la încheierea perioadei de audiție individuale online cu patru zile de dezbateri prin video-conferință cu juriul și participanții, separat pentru fiecare categorie în parte (25-28 iunie). În 29 iunie juriul va decide câștigătorii, iar ultima zi a festivalului e dedicată anunțării online a palamaresului.


Arta a fost întotdeauna un suport în traversarea situațiilor de criză iar Radio România și Teatrul Național Radiofonic ca reprezentant al artiștilor spectacolului sonor rămân în seviciul audienței prin festivalul Grand Prix Nova online.



www.rri.ro
Publicat: 2020-04-16 15:01:00
Vizualizari: 1363
TiparesteTipareste