COVID-19: 70 de militari din Afganistan, Irak şi Republica Centrafricană vor fi repatriaţi

covid-19: 70 de militari din afganistan, irak şi republica centrafricană vor fi repatriaţi 70 de militari din Afganistan, Irak şi Republica Centrafricană urmează să fie repatriaţi din cauza pandemiei de coronavirus.

Aproximativ 70 dintre militarii dislocaţi de Armata României în Afganistan, în cadrul misiunii NATO ”Resolute Support”, în Irak - misiunea de tip coaliţie ”Inherent Resolve” şi în Republica Centrafricană - misiunea Uniunii Europene de instruire şi consiliere, vor fi repatriaţi, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN). 


Este o măsură de reconfigurare a numărului de militari români care acţionează, în perioada următoare, în unele misiuni internaţionale, în contextul măsurilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19. Militarii se vor putea reîntoarce în teatrele de operaţii în situaţia în care vor exista solicitări din partea comandamentelor misiunilor respective. Măsuri similare au fost luate şi de alte ţări din NATO, Uniunea Europeană sau partenere,  precizează MApN. 


Măsurile de reconfigurare, realizate în consultare şi coordonare cu partenerii din Alianţa Nord-Atlantică şi Uniunea Europeană şi în concordanţă cu legislaţia naţională în vigoare în această perioadă, nu afectează modul de îndeplinire a misiunilor şi siguranţa militarilor români dislocaţi în teatrele de operaţii. Configuraţia detaşamentelor Ministerului Apărării Naţionale dislocate în celelalte misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român rămâne neschimbată. precizează ministerul român. 


Armata României va continua să îndeplinească responsabilităţile asumate de ţara noastră în plan internaţional,.Situaţia din teatrele de operaţii în care sunt desfăşuraţi militarii români urmează să fie monitorizată în permanenţă, în vederea stabilirii măsurilor necesare, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice şi de securitate din zonele de dislocare şi de măsurile adoptate la nivel global pentru reducerea riscurilor de contaminare cu virusul SARS-CoV-2. 


sursa: agerpres


www.rri.ro
Publicat: 2020-04-21 17:01:00
Vizualizari: 1125
TiparesteTipareste