Mâncăruri cu carne de miel

mâncăruri cu carne de miel După ce în precedenta ediţie v-am prezentat preparate tradiţionale pentru masa de Paşte, acum vă propunem câteva reţete de mâncăruri cu carne de miel.

După ce în precedenta ediţie v-am prezentat preparate tradiţionale pentru masa de Paşte, acum vă propunem câteva reţete de mâncăruri cu carne de miel.


În perioada zilelor de Paşte sau ulterior se pregăteşte aşa-numitul stufat de miel. Mai greu de digerat, carnea de miel este combinată cu o cantitate mai mare de vegetale, rezultând una dintre cele mai populare mâncăruri din această perioadă. De obicei, se folosesc coaste de miel sau o pulpă de miel, pentru 4 ... 6 porţii având nevoie de un kg şi jumătate de carne. Ne mai trebuie 15 fire de ceapă verde, 15 fire de usturoi verde şi 3 roşii de dimensiune medie sau o conservă cu cuburi de roşii. Carnea de miel trebuie rumenită puţin într-o tigaie cu puţin ulei. Prin aceeaşi operaţiune trec şi firele de ceapă şi de usturoi, pe care le tăiem transversal. Atât carnea de miel, cât şi ceapa şi usturoiul le punem laolaltă într-un vas mai mare în care adăugăm roşii tăiate în cuburi mici, fie roşii proaspete, fie roşii din conservă. 

Lăsăm vasul în cuptor, la foc potrivit, circa jumătate de oră, iar spre final adăugăm puţin vin roşu, sare şi piper după gust şi mai lăsăm vasul în cuptor pentru câteva minute, după care stufatul poate fi servit imediat. Într-un mod asemănător, carnea de miel poate fi combinată cu cartofi, ardei graşi, ceapă, roşii şi o legătură de pătrunjel. Ceapa şi ardeii graşi se călesc uşor în puţin ulei după care turnăm amestecul într-un vas mai mare în care se pun bucăţi mici de carne de miel, cartofi şi roşii tăiate în cuburi, două căni de apă, după care punem vasul la foc mic, iar la final adăugăm puţin piper râşnit, sare după gust şi o legătură de frunze tocate de pătrunjel.


O altă combinaţie reuşită este carnea de miel cu spanac. Avem nevoie de un kg de carne de miel,  de două kg de spanac, de o ceapă, de o lămâie, o căpăţână de usturoi, de bulion, piper şi sare. După ce a fost curăţat şi spălat, spanacul trebuie opărit şi mărunţit. Bineînţeles, poate fi folosit şi spanacul congelat. Etapele sunt asemănătoare ca la reţetele anterioare. Ceapa, tocată mărunt, se rumeneşte într-un vas în care adăugăm apoi şi cuburi de carne de miel. Turnăm una ... două căni cu apă, lăsând să fiarbă înăbuşit. După ce a fiert carnea de miel, se adaugă usturoiul, curăţat şi pisat, două linguri de bulion şi puţin piper măcinat, precum şi spanacul şi se mai lasă la fiert circa 20 de minute, adăugând la final zeamă de lămâie şi sare după gust. Mâncarea se serveşte caldă.



www.rri.ro
Publicat: 2020-04-24 14:51:00
Vizualizari: 913
TiparesteTipareste