O aplicaţie pentru un Bacalaureat de nota 10

o aplicaţie pentru un bacalaureat de nota 10 Pasionat de domeniul IT şi dornic să îi ajute şi pe alţi tineri să ajungă la performanţele lui şcolare, Andrei-Leonard Ilie, a dezvoltat o aplicaţie menită să facilizeze accesul la variante de exerciţii în vederea pregătirii examenului de bacalaureat.

Pasionat de domeniul IT şi dornic să îi ajute şi pe alţi tineri să ajungă la performanţele lui şcolare, Andrei-Leonard Ilie, originar din Adjud, a dezvoltat o aplicaţie menită să facilizeze accesul celor interesaţi la variante de exerciţii în vederea pregătirii examenului de bacalaureat. Cum a început totul?

 

Pasiunea pentru IT a început încă din liceu, când am participat la olimpiade şcolare. În principal la cea de tehnologia informaţiei şi a comunicării, la care am participat din clasa a 10-a până într-a 12-a, luând de fiecare dată premii. Ulterior, în clasa a 12-a, am iniţiat proiectul denumit „BAC de 10”, în care am creat o aplicaţie pentru sistemele Android, pentru că, la vremea respectivă, începusem să studiez această zonă de Android şi de dezvoltare pe mobile. Ulterior, am creat o aplicaţie care centralizează offline toate materialele pentru toate materiile de bacalaureat de la toate profilurile.

 

Andrei-Leonard Ilie crede că exerciţiul cât mai des este secretul pentru a obţine o notă cât mai mare la examenul de maturitate, mai ales în ceea ce priveşte ştiinţele exacte.

 

În opinia mea, este foarte important ca orice elev de liceu să aibă cât mai mult exerciţiu în special la materii precum matematica. Eu, de exemplu, în clasa a 12-a, am făcut foarte multe exerciţii, chiar dacă erau uneori repetitive aceste variante, şi, în final, am reuşit să iau nota 10 la examenul de matematică. Asta le spun tuturor elevilor cu care vorbesc şi cu care menţin contactul. În momentul acesta, este foarte important ca elevii care se pregătesc de bacalaureat să aibă acces la un loc în care să fie centralizate toate materialele, în speţă acele variante de examen. Materia care este predată la clasă este mult mai consistentă, însă variantele de exerciţii sunt foarte importante. Este foarte important să ai cât mai mult exerciţiu.

 

Aplicaţia pe care Andrei-Leonard Ilie a conceput-o este uşor de instalat şi de utilizat. Prin a urma doar câţiva paşi simpli, orice elev poate avea, pe propriul smartphone, un ajutor de încredere pentru bacalaureat. Mai ales în situaţia actuală de izolare, când metodele de predare de la distanţă se dovedesc a fi singurele viabile.

 

În principal, este foarte simplu. Aplicaţia se descarcă din Magazin Play şi nu este nevoie de conectare la Internet după ce a avut loc descărcarea şi instalarea în telefon. Este structurată simplu. La început, se deschid butoanele cu numele profilurilor, apoi cele cu numele materiilor, apoi cele cu variante de exerciţii din anii trecuţi, de la 2009 către 2017, spre exemplu. Chiar dacă sunt mai vechi, aceste exerciţii sunt foarte bune.

L-am întrebat pe Andrei-Leonard Ilie de ce este nevoie pentru ca un tânăr pasionat de un anumit domeniu să aibă succes în demersul de a deveni antreprenor: „După părerea mea, pentru a păşi în această zonă de antreprenoriat şi nu numai este nevoie, în primul rând, de foarte multă muncă, pentru a dezvolta orice produs sau pentru a-ţi începe propria afacere offline. Trebuie, apoi, să ai cunoştinţe în domeniul în care intri, chiar dacă la nivel minim. Trebuie să îţi placă foarte mult ceea ce faci şi, în afară de faptul acesta, trebuie să te şi implici sufleteşte în proiectul pe care îl ai.

 

Domeniul IT i-a adus lui Andrei multe satisfacţii. În prezent, îi ocupă majoritatea timpului, fiindcă este mai multă nevoie decât oricând de medierea în mediul virtual a oricărui tip de activitate. Andrei-Leonard Ilie: „În contextul actualei pandemii, majoritatea oamenilor care lucrează în firme de IT sau care sunt freelanceri în acest domeniu vor încerca să testeze anumite nişe sau să-şi creeze un business în mediul online. După cum observăm în prezent, cele mai multe afaceri au evoluat şi au rămas pe piaţă datorită domeniului IT, care i-a ajutat oarecum şi le-a dat un restart în perioada asta, pentru că era foarte greu, altfel, să păstreze legătura cu clienţii şi consumatorii.

 

Mai multe despre proiectele lui Andrei-Leonard Ilie, dar şi despre aplicaţia dedicată elevilor care termină liceul puteţi afla de pe profilul său de Facebook, dar şi de pe pagina „BAC de 10 – Învaţă pentru Bacalaureat 2020”.

 

 

RadioRomaniaInternational · Generatia 3.0 - 28.04.2020

www.rri.ro
Publicat: 2020-04-28 14:00:00
Vizualizari: 835
TiparesteTipareste