Sabrina Bouguereau din Franţa, studentă la Colegiul juridic franco-român de studii europene

sabrina bouguereau din franţa, studentă la colegiul juridic franco-român de studii europene Sabrina Bouguereau are 23 de ani şi vine din Toulouse. Absolventă a Liceului Internaţional Victor Hugo din Paris, unde a învăţat în limba engleză şi s-a familiarizat cu istoria, geografia şi literatura Marii Britanii,

Sabrina Bouguereau are 23 de ani şi vine din Toulouse. Absolventă a Liceului Internaţional Victor Hugo din Paris, unde a învăţat în limba engleză şi s-a familiarizat cu istoria, geografia şi literatura Marii Britanii, tânăra s-a înscris ulterior la un program de studiu cu diplomă dublă la Universitatea din Lyon, iar primii doi ani i-a urmat în Marea Britanie, la Universitatea din Essex.


"Când am plecat aveam doar 18 ani, a trebuit să mă adaptez din prima, nu mai era ca atunci când locuiam cu părinţii. În plus, am stat într-un campus universitar, unde locuiam împreună cu alţi studenţi, eram cazată într-un cămin studenţesc, a fost un stil de viaţă complet nou pentru mine, care mi-a prins bine, m-a ajutat mult să mă maturizez, am cunoscut foarte mulţi oameni noi, de diferite naţionalităţi. Un alt avantaj au fost cursurile, care se ţineau şi în franceză, şi în engleză."


După un masterat în drept încheiat tot la Universitatea din Lyon, Sabrina Bouguereau pleacă în Suedia, la Universitatea din Stockholm, pentru a studia timp de un an arbitrajul internaţional.


"Mi-a plăcut mult Suedia. E drept că e un alt stil de viaţă acolo, unul influentat şi de faptul că soarele apune foarte devereme, e un lucru cu care eu m-am obişnuit mai greu la început. Oamenii sunt foarte drăguţi, poate nu atât de vorbăreţi şi de deschişi ca în alte state europene, dar cred că ţine de cultura fiecăruia. Nu m-a deranjat acest aspect, însă am observat această diferenţă, cultural vorbind, iar suedezii par deci mai introvertiţi."


În baza unei cooperări universitare între Franţa şi România, Sabrina Bougereau soseşte în toamna lui 2019 în ţara noastră pentru a urma cursurile Colegiului juridic franco-român de studii europene din Bucureşti. Ne povestea de călătoriile sale de dinainte de declanşarea stării de urgenţă cauzată de pandemia de Covid 19.


"Mi-a plăcut mult România. M-am simţit din prima în largul meu aici când mi-am dat seama că Bucureştiul e un oraş sigur, destul de zgomotos, dar plin de viaţă, unde ai ce face, care e mereu în mişcare. Deci mi-a plăcut foarte mult din acest punct de vedere, e diferit mult de Suedia, dacă ar fi să fac o comparaţie. Mă bucur aşadar că trăiesc în Bucureşti. Oamenii, cei cu care am putut vorbi în limba engleză, sunt foarte primitori, foarte curioşi să afle de ce mă aflu aici. Eu nu ştiu decât câteva cuvinte în română, mi-e greu să mă fac înţeleasă şi răspund în franceză sau în engleză, aşa că mi-a fost un pic mai greu să comunic cu cei care vorbesc româna. Am şi călătorit la Braşov, la Sighişoara, la Bâlea Lac şi cam atât. Am schiat în zona Braşov şi am mai fost în Bulgaria, am ieşit prin sudul României, deci am vizitat puţin şi câteva oraşe din sud."


Sabrina Bouguereau a început şi un stagiu de practică la Bucureşti, la Camera de Comerţ şi Industrie Franceză din România, pe care îl continuă acum în regim de telemuncă, în Franţa, unde s-a întors deja. Cum se gândeşte la viitorul său profesional?


"Mi-aş dori să găsesc un nou stagiu sau un loc de muncă fie în Franţa, fie în străinătate, mi-ar plăcea să lucrez într-o companie sau într-un cabinet de avocatură, dar nu neapărat într-o companie privată, ci chiar şi într-o companie de stat sau organizaţie internaţională. Mi-ar plăcea să merg fie la Paris, fie la Londra, fie, de ce nu, într-o ţară asiatică. Aşa gândesc acum. Eu am trăit deja în Marea Britanie, în Suedia, în România, dar nu am trăit încă în afara Europei, ceea ce chiar m-ar interesa."


RadioRomaniaInternational · Student străin în România 30.04.2020

www.rri.ro
Publicat: 2020-04-30 13:53:00
Vizualizari: 737
TiparesteTipareste