Centru multifuncțional pentru persoane defavorizate la Târgu Mureş

centru multifuncțional pentru persoane defavorizate la târgu mureş La Tg.Mureș se va construi, din fonduri europene, un centru multifuncțional care va deservi aproape 1000 de persoane defavorizate.

Primăria municipiului Târgu-Mureș vine în ajutorul persoanelor din zonele marginalizate prin construirea, echiparea și dotarea unui Centru multifunctional care va deservi peste 780 de personae.

          

Imobilul va fi construit în zona urbană marginalizată Băneasa - Mureșeni, locuită preponderent de persoane care se declară romi.

          

Centrul va fi realizat din fonduri europene, contractul de finanțare fiind semnat, la sfârșitul lunii trecute, de primarul Municipiului Târgu-Mureș Dorin Florea și conducerea ADR Centru.

          

Aflăm detalii de la Nicolae Mărginean, director de comunicare în cadrul ADR Centru:

"Este vorba despre o investiție prin programul POR Regio 2014-2020, program prin care se realizează un centru multifunctional pentru comunitatea marginalizată din municipiul Tg.Mureș. Este foarte importantă realizarea acestui centru multifunctional pentru activități educative, socio-culturale și recreative, în special pentru persoanele care nu dispun de resurse pentru a accesa acest gen de servicii în zona central a municipiului Tg.Mureș."

          

Valoarea proiectului este de peste 6 milioane de lei, dintre care 5,9 milioane lei sunt asigurate prin finanțare europeană.

          

Centrul va avea o suprafață de aproximativ 620 mp, va avea cabinet medical, sală multifuncțională, sală de terapii ocupaționale, sală de activități, săli de educație, grupuri sanitare și cabinet de consiliere.

          

Clădirea va fi racordată la rețelele de alimentare cu apă, canalizare și electricitate, asigurându-se și 3 locuri de parcare.

          

De asemenea, va cuprinde un parc cu amfiteatru, spațiu de joacă pentru copii și o zonă de odihnă și relaxare.

          

Prin intermediul centrului, persoanele marginalizate vor avea șansa de a beneficia de asistență medicală și psihologică, iar prin intermediul sălii de terapie ocupațională și a sălii de activități, vor avea posibilitatea de a-și descoperi abilitățile practice și vocaționale, abilitați care vor contribui la angajarea lor, respectiv la integrarea în societate.


Totodată, centrul va permite socializarea persoanelor marginalizate, le va ajuta la activitățile de lucru în echipă și legarea de noi prietenii.



www.rri.ro
Publicat: 2020-05-12 10:05:00
Vizualizari: 474
TiparesteTipareste