De joi ora 6.00 se deschid 10 puncte de trecere a frontierei româno-ungare

de joi ora 6.00 se deschid 10 puncte de trecere a frontierei româno-ungare Începând de joi, de la ora 6.00, la graniţa româno-ungară sunt deschise 10 puncte de trecere a frontierei, pentru traficul de autoturisme şi persoane.

Poliţia de Frontieră anunţă că începând de joi, de la ora 6.00, la graniţa româno-ungară sunt deschise 10 puncte de trecere a frontierei, pentru traficul de autoturisme şi persoane, pentru efectuarea formalităţilor specifice pe sensul de intrare/ieşire în/din ţară şi cu respectarea măsurilor dispuse pe linie de sănătate publică din cele două state.

 

Vor fi deschise punctele de trecere a frontierei: Petea şi Urziceni - judeţul Satu Mare, Valea lui Mihai, Borş şi Salonta - judeţul Bihor, Vărşand, Turnu, Nădlac I şi Nădlac II - judeţul Arad, Cenad - judeţul Timiş.

 

Tot pentru fluidizarea traficului în punctele de frontieră şi pentru a veni în sprijinul persoanelor care nu se deplasează cu mijloace de transport personale, începând cu aceeaşi dată şi aceeaşi oră, sunt operaţionale pe teritoriul Ungariei, în regim permanent, două culoare de tranzit pentru transportul persoanelor cu microbuze/autocare, cu intrare în România prin P.T.F. Nădlac II - Autostradă şi P.T.F. Borş, informează sursa citată.

 

Intrarea în România prin cele 10 puncte de frontieră se realizează în regim permanent (24/24 de ore), cu respectarea condiţiilor legale dispuse în contextul pandemiei: controlul specific la intrarea în ţară, completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea triajului epidemiologic de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă, după caz, carantină instituţionalizată.

 

Pentru informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional, dar şi pentru evitarea timpilor mari de aşteptare de la graniţa dintre România şi Ungaria, Poliţia de Frontieră face apel către cetăţeni să consulte comunicatele oficiale şi aplicaţia Trafic on-line la adresa: http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.


www.rri.ro
Publicat: 2020-05-20 22:56:00
Vizualizari: 804
TiparesteTipareste