IGPF: Infrastructura de la frontiera cu Ungaria este folosită la maximum

igpf:  infrastructura de la frontiera cu ungaria este folosită la maximum Liviu Bute, noul inspector general al IGPF, a declarat, vineri, că infrastructura de la frontiera cu Ungaria este folosită la maximum în ultima perioadă, numărul angajaților fiind triplat pentru a se reduce timpii de așteptare pentru tranzitare.

Liviu Bute, noul inspector general al Poliţiei de Frontieră  (IGPF), a declarat, vineri, că infrastructura de la frontiera cu Ungaria este folosită la maximum în ultima perioadă. Numărul angajaţilor a fost triplat, în vederea  reducerii  timpilor de aşteptare pentru tranzitare.



Aflat în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac I, Liviu Bute a transmis celor nemulţumiţi că stau mai multe ore la frontieră pentru a intra sau a ieşit din România că "Trebuie să înţeleagă că în ultima perioadă poliţia de frontieră utilizează infrastructura la maximum, am adus personal suplimentar de trei ori mai mult decât înainte, cred că prin toate măsurile luate am redus şi vom reduce în continuare aceşti timpi de aşteptare de care sunt nemulţumiţi".



Referindu-se la unele puncte de frontieră, deschise în ultimele zile, care  nu pot fi tranzitate în permanenţă de către călători, şeful IGPF a spus că "direcţionarea nu este făcută de autorităţile române, este făcută în Ungaria, de partea maghiară".



Mai multe persoane care au revenit în țară în ultima perioadă au declarat că de pe teritoriul Ungariei au fost direcţionaţi către Nădlac I de către autorităţile maghiare, chiar dacă au vrut să meargă către alte puncte. Astfel că la  Nădlac I a fost mai mare aglomeraţia, iar la alte puncte, cum ar fi  Vărşand sau Turnu, nefiind timpi mari de aşteptare pentru tranzitare.



Liviu Bute s-a arătat mulţumit de modul în care este făcută organizarea la frontieră.

"Sunt mulţumit de organizarea colegilor mei, dar această muncă a noastră poate să se schimbe de la oră la oră, de la minut la minut, în funcţie şi de trafic, dar şi de constatările colegilor noştri".



La frontiera cu Ungaria sunt deschise 11 puncte de trecere, din care trei sunt doar pentru lucrătorii transfrontalieri, respectiv Cenad, Salonta şi Săcuieni, iar celelalte opt sunt deschise traficului internaţional, respectiv Nădlac I, Nădlac II, Turnu, Vărşand, Borş, Valea lui Mihai, Urziceni şi Petea, a amintit șeful IGPF.



Pe sensul de intrare în România, programul de trecere este continuu, iar la ieşire este continuu doar pentru traficul de marfă. La traficul de călători, programul este între orele 07,00 şi 01,00. Totuşi, pentru microbuze şi autocare, respectiv pentru vehicule care transportă mai mult de opt pasageri, există căi speciale de trecere la Nădlac II şi Borş.


sursa: agerpres


www.rri.ro
Publicat: 2020-05-22 16:30:00
Vizualizari: 1055
TiparesteTipareste