MAE a facilitat revenirea în ţară a 92 de cetăţeni români din Germania şi a 162 din Spania

mae a facilitat revenirea în ţară a 92 de cetăţeni români din germania şi a 162 din spania Ministerul Afacerilor Externe a facilitat revenirea în țară a 92 de cetățeni români din Republica Federală Germania.

Ministerul Afacerilor Externe a facilitat revenirea în țară a 92 de cetățeni români din Republica Federală Germania.


Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială operată de o companie privată, pe ruta Nürnberg-Frankfurt-Cluj-Napoca.


"În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați în străinătate și care au fost afectați de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul serii de vineri, 22 mai, au revenit în siguranță în țară 92 de cetățeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Federale Germania (inclusiv lucrători sezonieri care au notificat misiunea diplomatică sau oficiile consulare de pe teritoriul Germaniei cu privire la dorința de a reveni în țară)"


Revenirea în țară a cetățenilor români a putut fi realizata ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și ale Ministerului Afacerilor Interne, în directă colaborare cu autoritățile germane competente.

 


De asemenea, demersurile autorităților române au permis şi revenirea în țară a 162 de cetățeni români aflați pe teritoriul Regatului Spaniei.

Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială, operată de compania TAROM, pe ruta București-Malaga-București. 


Cu aceeași cursă aeriană, pe ruta București - Malaga, a fost facilitată repatrierea și pentru 6 cetățeni spanioli, care se aflau pe teritoriul României, precum și pentru 3 cetățeni români rezidenți în acest stat."În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați în străinătate și care au fost afectați de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 22 mai, a fost facilitată revenirea în țară a 162 de cetățeni români care se aflau pe teritoriul Regatului Spaniei", informează MAE.


Demersurile autorităților române au permis, de asemenea, revenirea în țara de reședință pentru un cetățean spaniol, rezident în România. 

Printre cetățenii români repatriați se regăsesc persoane care se aflau în imposibilitatea de a-și prelungi șederea pe teritoriul Regatului Spaniei, precum și două cazuri medicale asistate de către Consulatul General al României la Sevilla, respectiv Consulatul României în Almeria, care au depus toate diligențele necesare în vederea îmbarcării celor doi cetățeni români. 

Totodată, pentru unul dintre cazurile medicale, Consulatul General al României la Sevilla a întreprins demersuri pe lângă autoritățile române competente, pentru preluarea și asigurarea transportului cetățeanului român până la locul de domiciliu.


Sursa: MAE


www.rri.ro
Publicat: 2020-05-23 21:53:00
Vizualizari: 186
TiparesteTipareste