Carte-cadou pentru toţi copiii şi bunicii lor, ce trăiesc în epoca Vrăjitoarei Corona

carte-cadou pentru toţi copiii şi bunicii lor, ce trăiesc în epoca vrăjitoarei corona De 1 iunie avem o carte-cadou pentru toţi copiii şi bunicii lor, ce trăiesc în epoca Vrăjitoarei Corona!

O mămică româncă ce locuiește la Londra a creat o carte pentru copii, în care eroi sunt nepoții ce încearcă să-și protejeze bunicii de cei răi - în cazul de față vrăjitoarea Corona, Gripa și E.Coli. Îndrumați de învățătoarea lor, nimeni altă decât domnișoara Speranța.


Cartea, publicată inițial în engleză cu titlul "Alex's adventures în Wonderland: I wonder about Coronavirus (and other viruses, bacteria and germs), are un success extraordinar. 


"M-au contactat părinți să îmi spună cât de mult le-a plăcut sau cum s-au regăsit copiii lor în cartea mea - este firesc să fie așa, am 'testat' cartea mai întâi pe Alex, fiul meu, care este de fapt sursa de inspirație pentru toate cărțile mele. Personajele sunt fictive dar se bazează pe prietenii lui Alex, deci este autentică," râde Lia.


Ideea principala a cărții este dragostea infinită dintre bunici și nepoți, în epoca Coronavirusului. 


"Această poveste va rezona cu mulți oameni ai căror copii se tem poate de virus, copii cărora le e dor de bunici și se întreabă de ce oare nu îi pot vizită. Noi trebuia să fim în România de Paște, dar nu am putut veni, pentru că a venit carantina, așa că am scris povestea," dezvăluie Lia. 


"Mesajele cărții sunt că nu trebuie să folosești violența ca să câștigi o bătălie, și că eroii pozitivi câștigă întotdeauna!" spune Lia.


Autoarea s-a gândit să ofere un cadou copiilor români, a tradus cartea în română, și urmează să fie publicată pe 1 iunie 2020, cu titlul "Aventurile lui Alex în Țara Minunilor - Azi mă minunez de Coronavirus (și alte virusuri, bacterii și germeni)".


"1 Iunie nu se sărbătorește în Anglia, unde locuim. Țin minte câtă bucurie îmi aducea "Ziua Copilului" în copilărie, când părinții mei îmi dăruiau jucării și dulciuri (bomboanele Cip și pufuleții cu ciocolată erau preferatele mele). Este o sărbătoare pe care încerc acum să o transmit copilului meu, așa că îi voi oferi această carte,"  declară autoarea Lia Bebelia.


Lia a tradus cartea în română în 3 zile și declară ea, "sunt foarte mândră  că, deși plecată de 17 ani din România, nu am uitat să vorbesc românește, nici să pun cratima unde trebuie. Am colaborat cu o doamna editoare din România, Maria-Denise Theodoru, care mi-a corectat pe alocuri modul de exprimare, și căreia îi sunt recunoascătoare pentru ajutor," încheie Lia.


Cartea, în varianta englezească, a fost oficial lansată ca versiune electronică pe 1 mai, Luna Poveștilor în UK, și pe 7 mai în versiune tipărită.

În perioada 30 mai -1 iunie, versiunea electronică a cărții în engleză va putea fi descărcată gratuit de pe Amazon. "Dăruiesc această carte tuturor copiilor planetei, de aceea, timp de 3 zile, va putea fi descărcată gratuit."

Iar de pe 1 iunie, poți află, chiar în română, cum îi salvează nepoții pe bunici de Coronavirus, cu ajutorul Speranței.

 

(https://www.youtube.com/channel/UCqpJ5yE-KzZLE99sSD34haQ;

Facebook: https://www.facebook.com/alexsadventuresinwonderland;

Website: www.liabebelia.com)

(Delia Corol)


www.rri.ro
Publicat: 2020-05-24 16:01:00
Vizualizari: 492
TiparesteTipareste