Eroii Internetului

eroii internetului Aşa cum ne-am obişnuit în ultima vreme, rămânem în online. De data aceasta ne bucurăm de o nouă idee Google lansată în România: "Eroii Internetului"

Aşa cum ne-am obişnuit în ultima vreme, rămânem în online. De data aceasta ne bucurăm de o nouă idee Google lansată în România: "Eroii Internetului", programul Google prin care copiii învață să folosească Internetul în siguranță și cu încredere. Cu ajutorul acestui program, copiii deprind cunoștințele digitale de bază, de siguranță și securitate online. Programul poate fi accesat la adresa: https://g.co/EroiiInternetului.


Am discutat  cu Dan Oros, director de marketing Google, pentru a afla despre ce este vorba: "Eroii internetului este o platformă ce-i învaţă pe copii noţiuni fundamentale despre cetăţenia digitală şi siguranţa în online, în aşa fel încât ei să poată explora lumea cu mai multă încredere. Platforma este disponibilă pentru toată lumea, este destinată pentru trei segmente principale: în primul rând copiii, în al doilea rând părinţii şi în al treilea rând profesorii. Sugestiile noastre ar fi să exploreze aceste resurse, pentru că în acest moment copiii petrec din ce în ce mai mult timp în online şi e important să petreacă acest timp, luând la cunoştinţă anumite principii. Şi platforma asta se bazează pe nişte principii extrem de importante când eşti online. 

De exemplu, să distribui cu prudenţă informaţiile, să nu te laşi păcălit de ceea ce vezi pe internet, să înveţi cum să îţi securizezi secretele, cum să setezi parole puternice. Un alt principiu interesant e cum să fii amabil. Internetul e un amplificator puternic pentru mesaje şi vrem ca aceste mesaje să fie pozitive. Să-i învăţăm pe copii să îi trateze pe alţii la fel cum ar vrea şi ei să fie trataţi. Şi nu în ultimul rând, dacă ai îndoieli, întreabă ! Este ceva deosebit de important pentru copii care petrec mai mult timp acum pe internet, să fie deschişi să meargă la părinţi şi la profesori şi să întrebe în momentul în care au anumite îndoieli."


Şi pentru că atunci când spunem "Eroii internetului" ne ducem cu mintea la joacă, Dan Oros ne-a explicat: 

"Această platformă şi jocul pe care îl conţine platforma, un joc extrem de interesant şi de interactiv, îi ajută pe copii cum să exploreze internetul în mod sigur. Eroii internetului putem fi cu toţii, atâta timp cât respectăm aceste principii. Pe această platformă vor găsi resurse şi părinţii, care doresc să deschidă un dialog pe această temă cu copiii. Pentru că până la urmă educaţia începe de acasă, şi astfel, acolo ei vor găsi ghidul Eroiii internetului pentru familii, în care li se cere să facă anumite jocuri şi scenarii, pe care să le discute cu copiii acasă. Asta pentru părinţi. Iar apoi, pentru profesori, avem o programă, care este ca o programă şcolară, cu peste 20 de lecţii, ce se pot face la clasă, tot pe aceste teme: lecţii interactive, distractive, care fac ca învăţatul să fie o plăcere pentru copii."


Copiii își pot testa cunoștințele astfel învățate în jocul Interland, în care trebuie să străbată cu bine Tărâmul comorii, Tărâmul Amabilității, Râul Realității și Muntele Atenției, iar după ce au trecut cu bine fiecare provocare, vor primi o diplomă.  


Aşa că feedbackul nu a întârziat să apară, după cum ne-a spus Dan Oros: "Avem un feedback extrem de bun de la copiii care au început să se joace deja pe această platformă, dar şi de la profesori. Pe lângă această platformă, noi chiar am anunţat şi un grant de 200 de mii de dolari, pentru un ONG, care să desfăşoare activităţi de siguranţă în online pentru copii şi pentru părinţi. E extrem de important , mai ales în această perioadă şi încercăm să ajutăm cât de mult putem."


Programul "Eroii internetului" este gratuit pentru oricine. Mai mult, în cooperare cu diferiți parteneri, Google va organiza în toată țara seminarii și sesiuni de pregătire pentru profesori, în domeniile siguranței și securității online, protecției datelor personale și confidențialității, conduitei online și cunoștințe digitale.


Dan Oros, director de marketing Google, a adăugat: "Platforma este relevantă chiar şi pentru părinţi, chiar dacă avem conţinut dedicat pentru copii, în momentul în care părinţii trec prin aceste activităţi împreună cu copiii şi ei, la rândul lor, vor învăţa câteva lucruri interesante, pe care poate nu le ştiau: referitor la cum să aibă parole mai bune pe internet, sau cum să stai departe de dezinformare, sau cum să îţi dai seama dacă o ştire este falsă sau adevărată şi aşa mai departe."


"Spre deosebire de alte programe de siguranță online, care pun accent pe amenințări și restricții, "Eroii Internetului" se concentrează pe educarea abilităților și aptitudinilor tinerilor, încurajându-i să facă schimbări în bine în jurul lor. 


www.rri.ro
Publicat: 2020-06-02 12:33:00
Vizualizari: 1311
TiparesteTipareste