Peste 4.100 de poliţişti vor fi la datorie în minivacanța de 1 iunie

peste 4.100 de poliţişti vor fi la datorie în minivacanța de 1 iunie IGPF: Peste 4.100 de poliţişti, cu peste 930 de mijloace de mobilitate terestră vor desfășura, în minivacanța de 1 iunie, activităţi de supraveghere şi control în punctele de trecere a frontierei şi în zona de graniţă.

Peste 4.100 de poliţişti cu peste 930 de mijloace de mobilitate terestră vor desfășura, în minivacanța de 1 iunie, activităţi de supraveghere şi control în punctele de trecere a frontierei şi în zona de graniţă. Aceasta în contextul prevenirii răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2.



Potrivit  Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF), echipe comune formate din poliţişti de frontieră, jandarmi şi poliţişti vor asigura ordinea şi siguranţa publică la frontiere.



IGPF menţine permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statele vecine, alături de care se efectuează controlul de frontieră în vederea dispunerii unor măsuri comune, în vederea fluidizării traficului la graniţele României.


Din 26 mai, doi poliţişti de frontieră se află în misiune operativă la Punctul de Trecere a Frontierei Hegyeshalom - Nikelsdorf, situat la graniţa ungaro-austriacă. Aceştia colaborează cu autorităţile austriece şi ungare pentru gestionarea eficientă a fluxului de pasageri care se deplasează spre România, dar şi cu cetăţenii români aflaţi la frontiera Austriei cu Ungaria, cărora le distribuie materiale informative şi pe care îi îndrumă pentru a alege cel mai potrivit itinerariu către punctele de frontieră operaţionale la graniţa comună, în funcţie de valorile de trafic înregistrate şi de localitatea în care se deplasează.


Participanților la trafic li se recomandă tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei deschise traficului internaţional la graniţa de vest, care sunt operaţionale şi funcţionează în regim permanent, pentru a fi evitate suprasolicitările doar a unora dintre acestea într-un timp foarte scurt.



Informații despre situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional, dar şi pentru evitarea timpilor mari de aşteptare de la graniţa dintre România şi Ungaria, pot fi obținute din  comunicatele oficiale sau pe  aplicaţia Trafic on-line la adresa: http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.



www.rri.ro
Publicat: 2020-05-30 12:25:00
Vizualizari: 974
TiparesteTipareste