Hub de inovare digitală

hub de inovare digitală Săptămâna aceasta, prin implicarea Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord Est cu sediul la Piatra Neamț, s-a desfășurat în mediul online prima întâlnire care are menirea să ofere bazele unui proiect ce se definește ca hub de inovare digitală.

Titulatura evenimentului este "Digital  Innovation Zone" și s-a dorit a fi o platformă de întâlnire a investitorilor, a autorităților  care pot contribui în dezvoltarea sectorului. Precizări legate de evenimentul care a avut loc, la rubrica Euranet Plus, vin din partea domnului Vasile Asandei, director al Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord Est:


"Noi construim acum viitoarea perioadă de programare în care digitalizarea este un domeniu prioritar, care va obține finanțare și ne dorim, prin intermediul acestui hub digital, să ne poziționăm ca un punct strategic în zona de dezvoltare digitală în țară și nu numai. Este o modalitate de a aduce laolaltă diverse instituții, firme care au preocupări în acest domeniu și de a valorifica un potențial  creat la nivel european, la nivelul Comisiei Europene, pentru că asemenea huburi digitale sunt stimulate și vor fi finanțate pentru perioada următoare, considerându-se că trebuie să creăm aceste noduri vitale pentru  economia regională."


Generic vorbind, ne raportăm la ideea de  digitalizare pentru diferite domenii, de aceea  și diverși actori implicați.


"Acest hub își propune să facă mai multe lucruri. Pe de o parte, își propune să fie un așa numit "one stop shop", un loc din care se pot afla, pot fi informați diverși parteneri, actori despre noutățile din domeniu, despre modul în care ar putea să-și dezvolte zona asta digitală; apoi, acest hub își dorește  să fie și un model de business, pentru că îi ajută e parteneri și pe cei care vor apela la serviciile hubului să își proiecteze, atât  activitățile viitoare, cât și finanțările viitoare. Aș face un scurt comentariu, dacă criza  de acum creează diverse probleme economice,  ea creează și niște oportunități. Este o șansă să înțelegem că sunt locuri în care trebuie să facem progrese  mult mai rapide, iar digitalizarea este una din aceste șanse."


RadioRomaniaInternational · Local, regional, european 05.06.2020

www.rri.ro
Publicat: 2020-06-05 08:09:00
Vizualizari: 556
TiparesteTipareste