Info Business

info business Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM are, de marţi, o nouă conducere.

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM are, de marţi, o nouă conducere. După ce fostul director general, George Barbu, şi-a prezentat demisia, membrii Consiliului de Administraţie al TAROM l-au numit în funcţie, interimar, pe o perioadă de patru luni, pe Mihăiţă Ursu. George Barbu a fost optulea director general al TAROM în ultimii doi ani.


România nu îndeplineşte în prezent niciunul dintre cele patru criterii economice necesare pentru adoptarea monedei euro. Aceste criterii sunt: stabilitatea preţurilor, soliditatea finanţelor publice, stabilitatea cursului de schimb şi convergenţa ratelor dobânzilor pe termen lung. Informaţia apare în raportul de convergenţă pe 2020 publicat miercuri de Comisia Europeană.


Ministerul român al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, prin Direcția Generală Turism, își propune să dezvolte în continuare parteneriatul turistic dintre România și Israel. În acest sens, secretarul de stat Emil-Răzvan Pîrjol a participat miercuri la o teleconferinţă în vederea analizării posibilelor linii de cooperare bilaterală în contextul pandemiei. La dialog au participat reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe și Ministerului Sănătății din România și Israel, alături de ambasadorul României în Israel, Radu Ioanid, și ambasadorul statului Israel la Bucureşti, David Saranga. "Ne dorim ca acordul bilateral România - Israel să se concretizeze, dacă situația epidemiologică din ambele țări ne va permite acest lucru. Însă, trebuie să avem răbdare și să fim prudenți", a spus Pîrjol. Oficialul român a subliniat totodată că Israelul a avut cea mai spectaculoasă creştere în numărul de sosiri în România din ultimii ani și se situează pe locul al doilea în topul țărilor care trimit turiști în România.


De luni, 15 iunie, în România se redeschid mall-urile, dar fără restaurante şi locuri de joacă. Măsura face parte dintr-o nouă etapă de relaxare a restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus. Totodată, va fi posibilă organizarea de evenimente private cu participarea a până la 20 de persoane, dacă vor avea loc în spaţii închise, şi 50 de persoane dacă se vor desfăşura în exterior.


www.rri.ro
Publicat: 2020-06-11 10:44:00
Vizualizari: 814
TiparesteTipareste