Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” Iași, beneficiar al unui proiect de modernizare cu bani europeni

colegiul tehnic ”gheorghe asachi” iași, beneficiar al unui proiect de modernizare cu bani europeni Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” Iași, beneficiar al unui proiect de modernizare cu bani europeni. Anunțul a fost făcut de primarul Mihai Chirica. Este vorba de lucrări ample în valoare de peste 7,3 milioane de lei.

Programul Operațional Regional 2014-2020, definitoriu pentru oportunitățile de finanțare a proiectelor administrațiilor publice locale. Un exemplu este dat de Axa prioritară 4: Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, care cuprinde inclusiv investiții pentru creșterea calității infrastructurii în vederea asigurării accesului sporit la educaţie timpurie. În acest sens, primăriile propun diferite inițiative în ideea modernizării instituțiilor de învățământ.  La Iași, Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi", a cărui istorie este legată de apariția, la 1841, a Institutului de Arte și Meșteșuguri,  este în atenția municipalității. O confirmă anunțul făcut de primarul Mihai Chirica:


"Avem o veste bună: semnarea contractului  de finanțare europeană pentru Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi". Valoarea totală a proiectului este de 7,39 milioane de lei. Se va implementa în douăzeci de luni; sunt lucrările de construcții și vizează modernizarea campusului tehnic, reconstrucția unor ateliere școlare în vederea modernizării întregului campus și crearea unei infrastructuri educaționale pentru  școlile profesionale, cred eu, o mare provocare, în momentul de față, pentru noi. Vreau să vă informez că am ajuns la suma total semnată cu Comisia Europeană  de un miliard de lei."


Borna finanțărilor europene anunțată de primarul Mihai Chirica  a fost atinsă prin semnarea la sfârșitul lunii iunie, la sediul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, a contractului privind "Reabilitarea infrastructurii de tramvai pe ruta Iaşi  - Dancu".


Proiectul, în valoare de peste 104 milioane de lei, va fi realizat în 36 de luni şi are ca principal obiectiv reabilitarea infrastructurii şi suprastructurii căii de rulare pe o distanță de aproape 2,5 kilometri. La aceste lucrări ample se adaugă și achiziționarea unor tramvaie noi.


Revenind la infrastructura educațională merită a fi amintit faptul că, la Iași, tot din fonduri europene, la sfârșitul iernii, a fost semnat contractul pentru construirea, în cartierul Dacia, a celei mai mari grădinițe din oraș pentru 280 de copii. Este un contract de 8 milioane de lei, bani care vor fi folosiți și pentru dotarea instituției. De dată mai recentă este proiectul  pentru ridicarea unei alte grădinițe, în cartierul Bucium,  pentru 200 de copii, o investiție de aproape 6 milioane de lei. Clădirea va fi pe două niveluri  și va fi amplasată în apropierea Școlii Normale "Veronica Micle".


RadioRomaniaInternational · Local, regional, european 01.07.2020

www.rri.ro
Publicat: 2020-07-01 09:15:00
Vizualizari: 649
TiparesteTipareste