Artă plastică contemporană din România

artă plastică contemporană din românia La Cluj-Napoca s-a deschis expoziţia colectivă "Artă plastică contemporană din România".

Marţi 30 iunie 2020, s-a deschis la Centrul de Cultură Urbană Casino din Cluj-Napoca expoziţia colectivă «Artă plastică contemporană din România». Evenimentul cultural a apărut din iniţiativa artistei Ami Vasilescu şi face parte dintr-un proiect mai amplu, gândit pentru a promova arta și artiștii români, atât în țară, cât și peste hotare, și a încuraja colaborări menite să promoveze arta contemporană din România și turismul autohton.

 

Expun 49 de artiști, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România, dintre care 7 membri ai AFAPRR - Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România.

 

În deschidere au vorbit Ami Vasilescu şi prof.univ.dr. Dorel Gaină, artist plastic şi curator al expoziţiei.

 

Este o expozitie itinerantă, primul vernisaj având loc în Marktrodach, Germania, în luna februarie 2020, iar a doua expoziţie s-a deschis în luna martie 2020, la Galeria «Fundaţia Ianza-Art Inter-Cultural» din Petroşani.

 

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 30 iunie - 12 iulie. Proiectul este realizat sub egida Primăriilor Cluj-Napoca și Hunedoara.


www.rri.ro
Publicat: 2020-07-02 15:48:00
Vizualizari: 1009
TiparesteTipareste