Raport EPIN: Așteptările statelor membre cu privire la Președinția Germană a Consiliului UE

raport epin: așteptările statelor membre cu privire la președinția germană a consiliului ue În contextul preluării, la 1 iulie 2020, a Președinției Consiliului Uniunii Europene de către Germania, proiectul european se confruntă cu "cel mai mare test din istoria sa", în cuvintele cancelarului german Angela Merkel.

Principalele provocări sunt legate de criza de sănătate publică provocată de pandemia COVID-19, dar și de o recesiune economică severă. Așteptările ca Berlinul să joace un rol determinat în gestionarea acestei situații excepționale sunt semnificative, iar fiecare stat membru are propriile interese specifice, dincolo de cele generale ale Uniunii.


Plecând de la expertiza cercetătorilor din rețeaua European Policy Institutes Network (EPIN), a fost elaborat un raport menit să exploreze așteptările a 15 state membre de la Președinția Germaniei la Consiliul Uniunii Europene. Din partea Institutului European din România, Bogdan Mureșan, expert în cadrul Serviciului Studii Europene, și Mihai Sebe, Șef a.i., Serviciul Studii Europene au redactat o astfel de contribuție, raportându-se la perspectiva națională.


Textul integral al raportului Member states' expectations towards the German Council Presidency (în limba engleză) este disponibil aici

(Bogdan Mureșan, expert Institutul European din România)www.rri.ro
Publicat: 2020-07-03 12:48:00
Vizualizari: 311
TiparesteTipareste