Salarii minime echitabile pentru lucrătorii din Uniunea Europeană

salarii minime echitabile pentru lucrătorii din uniunea europeană În Uniunea Europeană, salariile lucrătorilor din Est sunt încă mult inferioare celor din țările din Vestul continentului.

Luna trecută, Comisia Europeană a lansat  a doua etapă a consultării cu sindicatele și cu organizațiile patronale europene cu privire la modul de asigurare a unor salarii minime echitabile pentru toți lucrătorii din Uniunea Europeană. Ca o concluzie a primei etape a consultărilor, Comisia a declarat că  nu urmărește stabilirea unui salariu minim european uniform, nici armonizarea sistemelor minime de stabilire a salariilor. Orice eventuală măsură ar urma să fie aplicată diferit, în funcție de sistemele de stabilire a salariului minim și de tradițiile statului membru, cu respectarea deplină a competențelor naționale și a libertății contractuale a partenerilor sociali. 


L-am întrebat pe Dumitru Fornea, secretar general al Confederației Sindicale Naționale MERIDIAN și membru al Comitetului Economic și Social European, ce aduce nou inițiativa Comisiei. 


"Din punctul nostru de vedere, al organizațiilor sindicale, considerăm că prea multe lucruri nu se schimbă. Noi avem o perspectivă diferită față de ceea ce spune Comisia Europeană și asigurările făcute de la Bruxelles că se va ține cont de specificitățile locale și de problematica din fiecare stat membru. 


Noi, ca organizații sindicale europene, ne propunem să avem un nivel de convergență economică și socială cât mai înalt. Vrem ca, pe viitor, problema salariului minim să meargă către un punct comun, în sensul că salarii minime de 500 de euro în estul Europei, comparate cu salarii minime de 2000 de euro în partea de vest a uniunii Europene nu fac altceva decât să zdruncine soclul social al Uniunii Europene și să creeze și mai multe probleme. 


Sperăm ca acest exercițiu pe care Comisia Europeană l-a lansat în 14 ianuarie 2020, în prima etapă de consultare a partenerilor sociali, să conducă la un punct de vedere comun al tuturor organizațiilor partenerilor sociali de pe cuprinsul Uniunii Europene în sensul de a ne apropia cu prețurile și cu câștigurile salariale la un nivel de referință comun. Or, acest lucru, din ceea ce prezintă Comisia Europeană, nu rezultă foarte clar că este setat ca o ambiție pe termen mediu. Poate să fie o ambiție pe termen lung, dar pe termen mediu nu avem nicio speranță. În situația particulară a României, toată lumea știe că noi am ajuns să plătim pentru bunuri de consum de bază prețuri europene, în timp ce salariul minim pe economie din România este de 3-4 ori mai mic decât cele din alte state membre ale Uniunii. 


Noi ne-am stabilit, ca un obiectiv, ca salariul minim pe economie să nu fie mai mic decât coșul minim de consum pentru o persoană. Dar acest coș minim de consum pentru o persoană în țara noastră e calculat la aproximativ 2700 de lei pentru o persoană adultă. Or, chiar și la momentul actual, există o diferență semnificativă între acest nivel de referință și ceea ce se întâmplă în plan legal în stabilirea salariului minim".

            

Comisia mai spune că inițiativa  ar urmări să garanteze, printre altele, că salariile sunt stabilite ca urmare a unor negocieri colective care funcționează bine... Unde stă România la acest capitol, la nivel național, la nivel de ramură și de unitate? 


Dumitru Fornea:  "În multe state membre, dialogul social și negocierile colective au fost descurajate sistemic în ultimii 10 ani. Problema principală, în România, pleacă din legislație, pentru că în anii 2010 s-a stabilit o nouă legislație a dialogului social, o legislație care, practic, crește nivelul de reprezentativitate pentru unitate și la nivel de ramură. Contractele colective de muncă s-au redus și, prin reducerea acestor contracte colective, s-a redus și capacitatea lucrătorilor de a-și negocia propriul salariu și chiar salariul minim la nivel național. 

Or, această problemă se simte până în ziua de astăzi și aceasta este una dintre solicitările pe care le-am făcut, atât la nivel național, cât și european, să se reformeze puțin această legislație în sensul de a încuraja negocierile colective și, în felul acesta, să putem ajunge la stablirea salariului minim pe baze concrete, luând în considerare valoarea coșului minim de consum". 


RadioRomaniaInternational · Alo, Bruxelles? 03.07.2020

www.rri.ro
Publicat: 2020-07-03 13:05:00
Vizualizari: 1480
TiparesteTipareste