UE sprijină tinerii să-şi găsească locuri de muncă

ue sprijină tinerii să-şi găsească locuri de muncă Pandemia de coronavirus a evidențiat începutul adesea dificil cu care se confruntă numeroși tineri pe piața forței de muncă.

Comisia Europeană doreşte să integreze dubla tranziție verde și digitală în cadrul politicilor Uniunii în materie de tineret și de ocupare a forței de muncă. Prin intermediul NextGenerationEU și al viitorului buget al Uniunii, Comisia a propus deja oportunități semnificative de finanțare pentru ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor. Acum este rândul statelor membre să acorde prioritate acestor investiții. Cel puțin 22 de miliarde de euro ar trebui să fie cheltuite pentru sprijinirea ocupării forței de muncă în rândul tinerilor.


Valdis Dombrovskis, vicepreședinte executiv pentru o economie în serviciul cetățenilor, apreciază că este mai important ca oricând să ajutăm viitoarea generație de europeni să prospere și să avanseze pe piața locurilor de muncă, în special în această perioadă de criză generată de coronavirus. Propunem modalități clare și specifice pentru ca tinerii noștri să beneficieze de șansele profesionale pe care le merită. Au fost stabilite, de asemenea, fondurile Uniunii Europene disponibile pentru a sprijini statele membre în ce privește stimularea ocupării forței de muncă în rândul tinerilor. Investind în tinerii de astăzi, vom contribui la crearea unei piețe a muncii competitive, stabile și favorabile incluziunii pentru viitor - a mai spus Valdis Dombrovskis.


La rândul său, Nicolas Schmit, comisarul pentru locuri de muncă și drepturi sociale, a subliniat că suntem datori față de milioanele de absolvenți și față de cei care fac primii pași pe piața forței de muncă să mobilizăm tot sprijinul de care dispunem.


Comisia Europeană îndeamnă statele membre să intensifice sprijinirea ocupării forței de muncă în rândul tinerilor, prin utilizarea fondurilor semnificative disponibile în cadrul NextGenerationEU și al viitorului buget al Uniunii. De exemplu, Uniunea Europeană poate contribui la finanțarea granturilor și a împrumuturilor acordate tinerilor antreprenori, a programelor de îndrumare și incubatoarelor de afaceri; a primelor pentru IMM-urile care angajează ucenici; a sesiunilor de formare pentru dobândirea de noi competențe necesare pe piața muncii; consolidării capacităților serviciilor publice de ocupare a forței de muncă; formării pentru gestionarea carierei în cadrul educației formale ori a investițiilor în infrastructura și tehnologia digitală de învățare. 


RadioRomaniaInternational · Europa la zi 07.07.2020

www.rri.ro
Publicat: 2020-07-07 13:30:00
Vizualizari: 585
TiparesteTipareste