Noi zboruri comerciale spre și dinspre România

noi zboruri comerciale spre și dinspre românia Operatorul aerian naţional român TAROM operează, din 3 iulie, două zboruri săptămânale București - Roma (Aeroportul Fiumicino), în zilele de luni și vineri.

Operatorul aerian naţional român TAROM operează, din 3 iulie, două zboruri săptămânale București - Roma (Aeroportul Fiumicino), în zilele de luni și vineri. Compania aduce la cunoștința clienților săi noile reglementări ale autorităților italiene, anume că bagajele de mână trebuie să fie depozitate sub scaunul din fața fiecărui pasager, iar masca trebuie purtată de la intrarea în aeroportul de plecare până la ieșirea din aeroportul de destinație. Toți pasagerii care călătoresc în și din Italia trebuie să completeze o declarație. Dacă în ultimele 14 zile pasagerii au călătorit în țări din "zona roșie" trebuie să completeze o declarație specială. 


De asemenea, de la începutul lunii, TAROM a reluat zborurile către Republica Moldova. Cursele București - Chișinău au o frecvență de patru zboruri pe săptămână și se efectuează în zilele de luni, joi, vineri și duminică. Cursele de efectuează cu respectarea protocolului de protecție stabilit de autorități. 


Compania TAROM va avea mai multe zboruri comerciale spre și dinspre Grecia. Astfel, luni, miercuri, vineri şi sâmbătă vor fi curse către Atena, iar joi şi duminică spre Salonic. Toți pasagerii care aterizează pe orice aeroport din Grecia au obligația de a completa cu 48 de ore înainte de aterizare un formular pus la dispoziție de autoritățile elene. Formularul se găsește pe site-ul guvernului de la Atena. 


Începând din această lună, TAROM operează zboruri directe interne către Constanța (pe litoralul românesc al Mării Negre), cu plecare din Cluj-Napoca (nord-vest), Timișoara (vest) și Oradea (nord-vest). Din 24 iulie, compania va opera zboruri directe Iași (nord-est) - Constanța și retur. 


Compania românească low cost Blue Air prelungește orarul call-center-ului inclusiv în weekend, în condiţiile în care de la începutul acestei luni a reluat zborurile regulate către 29 de destinaţii. Compania actualizează în permanență rubrica de pe site «Zboruri la cerere», astfel că pasagerii pot obține informații detaliate despre curse. Compania avertizează asupra riscului de anulări pe termen scurt ale curselor, din cauza caracterului imprevizibil al pandemiei. Pasagerii afectați de anulări în trecut au un portofel individual Blue Wallet. Acesta le permite să folosească sumele pentru a achiziționa produse Blue Air pentru viitor. 


Și Ryanair anunță mii de zboruri în programul operațional. Ryanair efectuează o mie de zboruri zilnice în toată Europa. Compania a reluat cursele din România spre destinații din Grecia, Irlanda, Austria, Cipru. Zborurile din România spre Italia vor fi reluate din 18 iulie. Zborurile spre Tel Aviv, Israel, sunt suspendate. Compania a adoptat un protocol igienic și sanitar strict pentru a reduce la minimum răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus. Purtarea măștii pe nas și gură e imperativă, sunt sugerate serviciile online, respectarea măsurilor de igienă la bordul aeronavelor și folosirea de servicii fără contact uman.  www.rri.ro
Publicat: 2020-07-10 14:19:00
Vizualizari: 509
TiparesteTipareste