Premiile Europene pentru Patrimoniu/ Premiile Europa Nostra

premiile europene pentru patrimoniu/ premiile europa nostra Premiile Europene pentru Patrimoniu / Premiile Europa Nostra au fost lansate în anul 2002 de către Comisia Europeană

"Câștigarea acestui prestigios premiu este un tribut imens adus muncii minunate pe care o faceți. Și știu prea bine cât de binemeritat este el, căci am văzut cu propriii mei ochi cât de multe lucruri ați realizat. Mă gândesc la toate acele frumoase biserici de lemn ale căror acoperișuri din șindrilă le-ați reparat cu meticulozitate, conservând astfel picturile bizantine din interior; la morile de apă și la fortificațiile medievale, dar și la ruinele dacice și la unele gări rurale, toate salvate sau reparate. Munca enormă pe care ați făcut-o pentru a salva patrimoniul arhitectural al țării voastre este un izvor de inspirație pentru noi toți și sper că va fi inspirație și exemplu pentru mai mulți oameni ca voi, din alte țări, care să vă calce pe urme" - fragment din mesajul prin care Alteța Sa Regală Prințul de Wales a felicitat proiectul Ambulanța pentru Monumente, unul dintre câștigătorii din acest an ai Premiilor Europene pentru Patrimoniu / Premiilor Europa Nostra 2020.


Premiile Europene pentru Patrimoniu / Premiile Europa Nostra au fost lansate în anul 2002 de către Comisia Europeană, iar Europa Nostra se ocupă încă de atunci de organizarea lor, fiind susținute financiar prin programul UE, Europa Creativă. Dintre cei 21 de câștigători de anul acesta, deja anunțați, din fiecare din cele 4 categorii va fi selectat câte unul care va primi Marele Premiu. În plus, va fi acordat și un Premiu al Publicului, stabilit în urma votului online pe site-ul Europa Nostra. Încă mai puteți susține Ambulanța pentru Monumente, pentru că se mai poate vota până la data de 1 septembrie.


De asemenea, Europa Nostra a anunțat deschiderea aplicațiilor pentru ediția de anul viitor a celor mai importante distincții în domeniul patrimoniului acordate de UE - Premiile Europene pentru Patrimoniu/ Premiile Europa Nostra. Termenul limită: 1 octombrie 2020.



RadioRomaniaInternational · Podcasting Europe: Europa pentru toţi 18.07.2020

www.rri.ro
Publicat: 2020-07-18 16:19:00
Vizualizari: 583
TiparesteTipareste