Zboruri suspendate din şi spre România

zboruri suspendate din şi spre românia Compania naţională română TAROM va suspenda, până pe 15 august inclusiv zborurile comerciale către Egipt, Israel, Iordania, Republica Moldova, Serbia, Turcia şi Liban, ca urmare a restricţiilor de călătorie impuse de autorităţi.

Compania naţională română TAROM va suspenda, până pe 15 august inclusiv zborurile comerciale către Egipt, Israel, Iordania, Republica Moldova, Serbia, Turcia şi Liban, ca urmare a restricţiilor de călătorie impuse de autorităţi. Biletele pot fi reprogramate fără taxe de modificare sau pot fi rambursate. Modificările se pot face în 12 luni de la data emiterii biletelor. De la aceste restricţii sunt exceptate cursele cargo, cele care transportă mărfuri, cursele speciale de intervenţie solicitate de către autorităţi, cursele medicale, cele care transportă personal de îngrijire sau muncitori sezonieri în agricultură, dar şi zborurile de repatriere.


Pe de altă parte operatorul român low-cost Blue Air a anunţat anularea zborurilor către/dinspre Stockholm, până pe 15 august, ca urmare a deciziei autorităţilor de a prelungi starea de alertă naţională şi a interzicerii tuturor zborurilor către/dinspre ţări care nu se află în 'Zona Verde'. De asemenea, ca urmare a deciziei autorităţilor din Israel, care anunţă prelungirea suspendării zborurilor Israel-România, Blue Air va anula toate zborurile Bucureşti - Tel Aviv până pe 31 august, inclusiv. Blue Air le oferă pasagerilor afectaţi de anulări opţiunea de a face o reprogramare gratuită în primele 7 zile de la anularea zborului. 

În cazul în care acest lucru nu se întâmplă în perioada specificată, Blue Air va transfera automat contravaloarea biletului în portofelul electonic Blue Wallet al persoanei care a efectuat achiziţia, de unde banii vor putea fi utilizaţi în termen de 2 ani pentru a cumpăra bilete pentru orice altă destinaţie Blue Air. În schimb, Blue Air introduce noi zboruri zilnice pe ruta București-Amsterdam din 4 septembrie. 

Compania a introdus, de asemenea, două noi zboruri interne, din 17 iulie. Astfel, în cadrul campaniei "Zboară în țară", Blue Air a introdus rutele București-Timișoara  și București-Oradea. Operatorul anunță suplimentarea zborurilor către toate destinațiile din România, cu excepția aeroportului din Bacău , care va intra în renovare. Această suplimentare a zborurilor marchează o "decizie de repoziționare strategică a companiei, spre a servi cu prioritate nevoile pasagerilor din România și ale turismului și mediului antreprenorial românesc".


La rândul său, compania low-cost Wizz Air a anunțat suspendarea zborurilor către Suedia, Portugalia, Israel și Emiratele Arabe Unite și Austria până pe 31 iulie inclusiv. Decizia a fost luată pe fondul restricțiilor impuse de autoritățile române, în contextul pandemiei de Covid-19. Pasagerii vor primi automat în contul de client Wizz Air 120% din valoarea achitată pentru călătorie, iar suma va putea fi folosită în următoarele 24 de luni pentru achiziționarea altor produse ale companiei. Dacă vor alege rambursarea banilor, procesul va fi mai complicat, dar compania își asigură clienții că-și vor primi banii prin transfer bancar și că vor fi informați cu privire la procedura de rambursare. Pasagerii care au făcut rezervările prin intermediul agenţiilor de turism, inclusiv agenţii de turism online, trebuie să ia legătura cu agenţia de unde şi-au cumpărat biletele. 


www.rri.ro
Publicat: 2020-07-24 10:29:00
Vizualizari: 1503
TiparesteTipareste