Săptămâna sportivă

săptămâna sportivă Rutierul austriac Gregor Mühlberger a câştigat, duminică, ediţia a 10-a a Turului ciclist al Sibiului. El a fost urmat de compatriotul său Patrick Konrad, la un minut şi o secundă, şi de elveţianul Matteo Badilatti, la un minut şi 52 de secunde

Rutierul austriac Gregor Mühlberger a câştigat, duminică, ediţia a 10-a a Turului ciclist al Sibiului. El a fost urmat de compatriotul  său Patrick Konrad, la un minut şi o secundă, şi de elveţianul Matteo Badilatti, la un minut şi 52 de secunde. Cel mai bine clasat român a fost Serghei Ţvetcov, sosit pe locul 28, la 13 minute şi 21 de secunde în urma învingătorului. Eduard Grosu s-a clasat pe locul  56, iar Emil Dima a încheiat pe locul 71.


Campionul naţional absolut de raliuri al României, Simone Tempestini, s-a clasat, duminică, pe locul al cincilea la Raliul Romei, prima etapă a Campionatului European de Raliuri. Românul de origine italiană a concurat alături de Sergiu Itu pe Skoda Fabia R5. Raliul de la Roma a avut în total 15 probe, cu o lungime de 197 de kilometri, cărora li s-au adaugat alţi aproximativ 800 de kilometri intermediari, între probe, acolo unde însă orice întârziere a adus penalizări.


Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul 2 mondial, a anunţat că nu va mai participa la turneul WTA de la Palermo, ca urmare a carantinei impuse în Italia persoanelor care s-au aflat recent în România sau Bulgaria. "'Ţinând cont de recenta creştere a cazurilor de Covid-19 în România şi de îngrijorarea mea actuală în privinţa transportului aerian, eu am luat decizia dificilă de a mă retrage de la turneul de la Palermo", a explicat campioana română pe contul său de Twitter. Organizatorii turneului, programat să înceapă pe 3 august şi care va consemna reluarea circuitului profesionist feminin de tenis, precizaseră anterior că au cerut, pentru Simona, o derogare de la obligaţia carantinei instituite pentru persoanele care vin din România.


În weekend au avut loc jocuri în prima ligă română de fotbal. In play-off s-a disputat o singură partidă, contând pentru etapa a noua. La Mediaş, FCSB a trecut de Gaz Metan cu 1 la 0. Marţi este programat jocul dintre CFR Cluj şi FC Botoşani, iar miercuri, cel dintre Astra Giurgiu şi liderul clasamentului, Universitatea Craiova.


În playout, vineri, în etapa a 11-a, Viitorul Constanţa a trecut, acasă,cu 4-1 de Chindia Târgovişte. Duminică, la Clinceni, Academica s-a impus cu 3-0 în faţa Politehnicii Iaşi, iar FC Voluntari a câştigat cu 2-0 jocul disputat acasă cu Sepsi Sfântu Gheorghe. Ultimele două locuri, cele care duc direct în liga secundă, sunt ocupate de Chindia, cu 17 puncte, şi Dinamo Bucureşti, cu 21. Pe locul de baraj se află Poli Iaşi, cu 23 de puncte. Dinamo are însă, faţă de ieşeni, patru jocuri în minus.  


www.rri.ro
Publicat: 2020-07-27 11:11:00
Vizualizari: 558
TiparesteTipareste