Info Business

info business Consumul de carburanţi va scădea în acest an cu 10%, ca urmare a pandemiei de coronavirus, a afirmat, miercuri, Radu Caprău, director în cadrul OMV Petrom, într-o conferinţă de presă.

Consumul de carburanţi va scădea în acest an cu 10%, ca urmare a pandemiei de coronavirus, a afirmat, miercuri, Radu Caprău, director în cadrul OMV Petrom, într-o conferinţă de presă. Întrebat despre momentul la care piaţa va reveni la nivelurile de dinainte, el a arătat că acest lucru nu se va întâmpla mai devreme de anul 2022. Potrivit Agerpres, OMV Petrom, cel mai mare producător de petrol şi gaze din Sud-estul Europei, a obţinut în prima jumătate a acestui an un profit net de 867 de milioane de lei, deci de circa 180 de milioane de euro, în scădere cu 56% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.


Numărul societăţilor comerciale şi persoanelor fizice autorizate intrate în insolvenţă în România a scăzut cu 26,16% în primele şase luni din 2020, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Cele mai multe firme şi PFA-uri intrate în insolvenţă au fost înregistrate în Bucureşti, respectiv 423. Pe locurile următoare în ierarhia insolvenţelor se află judeţele Bihor, cu 211 de insolvenţe, apoi Constanţa, cu 140, şi Cluj, cu 139.  Pe domenii de activitate, în primele şase luni, cel mai mare număr de insolvenţe s-a înregistrat în comerţul cu ridicata şi cu amănuntul şi repararea autovehiculelor şi motocicletelor.


Patru din zece români care aleg să nu meargă în vacanţă în 2020 au afirmat că au luat această decizie pentru că nu se simt în siguranţă din cauza pandemiei, arată un studiu publicat, miercuri, de o platformă de anunţuri online. Potrivit sursei 38% dintre respondenţi plănuiesc cel puţin un concediu în acest an, în timp ce 45% aleg să nu meargă în nicio vacanţă. 17% nu au luat încă o decizie. În ceea ce priveşte destinaţiile de vacanţă, studiul arată că majoritatea românilor preferă să meargă în ţară şi au amintit - în ordinea preferinţelor - muntele, apoi marea.


Perioada de distanţare socială şi vacanţa de vară au coincis cu o creştere semnificativă a vânzărilor de carte din categoria Beletristică, transmite Agerpres, care citrează o librărie online. Astfel, în primele 7 luni ale anului au fost comandate cu 27% mai multe cărţi faţă de perioada similară din 2019. Cele mai multe cărţi au fost comandate din Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi şi Braşov. Comanda medie a crescut cu 15% în această perioadă, ajungând aproape de 100 lei, deci puţin mai mult de 20 de  euro.


www.rri.ro
Publicat: 2020-07-30 11:00:00
Vizualizari: 758
TiparesteTipareste