Zboruri anulate şi zboruri noi, din şi spre România

zboruri anulate şi zboruri noi, din şi spre românia Operatorul românesc low-cost Blue Air a anulat, începând din 3 august, 64 de zboruri către Italia și Cipru.

Operatorul românesc low-cost Blue Air a anulat, începând din 3 august, 64 de zboruri către Italia și Cipru. Măsura a fost luată ca urmare a restricțiilor de carantinare impuse de cele două țări cetățenilor români și este programată să dureze până la 31 august. 


Rutele anulate sunt cele din București-Otopeni către Milano Malpensa, Florența, Napoli și Larnaca, din Bacău spre Bergamo, Torino și Roma-Fiumicino și din Iași (nord-est) spre Torino. Compania precizează că această listă e actualizată permanent, în funcțiile de deciziile celor două țări. Pasagerii afectați de aceste măsuri pot opta pentru reprogramarea gratuită a călătoriei în primele șapte zile de la data inițială a zborului direct. Acest lucru se poate face printr-un e-mail trimis pe adresa zbor.anulat@blueair.aero. Dacă pasagerii nu iau în calcul opțiunea reprogramării, contravaloarea biletului va fi transferată automat în portofelul electronic al clientului, urmând ca acesta s-o poată folosi în termen de doi ani. 


Pe de altă parte, Blue Air anunță introducerea, de la 1 octombrie, a cinci zboruri noi. Acestea vor fi efectuate cu plecare din Bacău, iar destinațiile sunt: București, Cluj, Paris, Munchen și Koln.  De altfel, aeroportul din Bacău, acum aflat încă în proces de modernizare, va fi punct de plecare și către alte destinații. Acestea sunt operabile din 1 octombrie, iar destinațiile sunt: Londra-Luton, Roma-Fiumicino, Bergamo, Torino, Dublin, Bruxelles, Madrid și Barcelona. 

Între timp, zborurile dintre România și Austria au fost reluate de sâmbătă, 1 august. Decizia a fost luată de partea română și austriacă deopotrivă. Ministerul român al Afacerilor Externe le recomandă cetăţenilor români consultarea companiilor aeriene pentru informaţii suplimentare privind programul zborurilor.


Operatorul aerian low-cost Wizz Air a operat sâmbătă, 1 august, primul zbor de la Barcelona spre Iași, acesta fiind doar începutul unor noi zboruri din Capitala Moldovei spre alte destinații: Bari, Torino și Verona. Companie are, astfel, 20 de rute din Iași spre 10 țări. Potrivit unui comunicat, decizia introducerii acestor noi zboruri a fost luată în întâmpinarea cererii venite din partea pasagerilor. Compania a anunțat, ca şi ceilalţi operatori aerieni, introducerea unor măsuri stricte de igienă pentru restricționarea răspândirii virusului SARS-COV2. Atât echipajul, cât și pasagerii, au obligaţia să poarte mască de protecție pe tot parcursul zborului. În plus, echipajul va purta și mănuși. Compania face precizarea că pasagerii fără măști nu vor avea acces în cabină, dar au posibilitatea să achiziționeze pachetul igienic, care cuprinde un recipient gel dezinfectant, două perechi de mănuși, două măști și 6 şerveţele dezinfectante.

 

De asemenea, compania anunță că pasagerii își pot anula zborul cu trei ore înaintea decolării, urmând ca tariful să le fie rambursat sută la sută, fie imediat, fie sub formă de credit. Aceștia au libertatea să-și schimbe destinația ori de câte ori doresc.  



www.rri.ro
Publicat: 2020-08-07 15:06:00
Vizualizari: 1551
TiparesteTipareste