Info Business

info business Angajaţii din sectorul hoteluri şi restaurante au protestat miercuri după-amiază, vreme de o oră, faţă de felul în care Guvernul tratează combaterea pandemiei în acest domeniu.

Angajaţii din sectorul hoteluri şi restaurante au protestat miercuri după-amiază, vreme de o oră, faţă de felul în care Guvernul tratează combaterea pandemiei în acest domeniu. Ei au oprit lucrul şi au afişat pancarte cu mesaje adresate guvernului. Acţiunea de protest a fost iniţiată de organizaţiile patronale din industria turismului pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de interdicţia autorităţilor privind deschiderea restaurantelor. Ca răspuns, preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că, până nu se va înregistra o descreştere consistentă a epidemiei cu noul coronavirus, nu vor fi luate alte măsuri de relaxare cu privire la terase şi restaurante. 


România se află printre ţările europene cu cea mai mare rată a inflaţiei în luna iulie, cu 2,5 la sută, fiind depăşită doar de Ungaria, cu 3,9 la sută, Polonia, cu 3,7 şi Cehia, cu 3,6 la sută. La polul opus se află ţari unde rata anuală a inflaţiei este negativă, precum Grecia, cu minus 2,1%, Cipru, cu minus 2% şi Estonia, cu minus 1,3%. Rata anuală a inflaţiei în zona euro a urcat uşor până la 0,4% în luna iulie, de la 0,3% în luna iunie, în timp ce în Uniunea Europeană a urcat până la 0,9%, de la 0,8% în luna precedentă.


În al doilea trimestru al anului 2020, numărul locurilor de muncă vacante, în România, a fost de 34.200, în scădere cu 7.600 faţă de trimestrul anterior, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică publicate miercuri. Comparativ cu al doilea trimestru al anului 2019, rata locurilor de muncă vacante a scăzut cu 0,4 la sută, iar numărul locurilor de muncă vacante a scăzut cu 20.800. Sectorul bugetar a însumat aproape o treime din numărul total al locurilor de muncă vacante. Astfel, 5.400 de locuri vacante s-au regăsit în administraţia publică, 5.200 în sănătate şi asistenţă socială, iar 700 de locuri vacante în învăţământ.


Înmatriculările de motociclete, ATV-uri şi scutere au crescut în România, în primele şapte luni, cu 4,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. După o creştere consistentă în debutul anului, s-a ajuns la o scădere generată de pandemie, care a debutat în martie, a culminat în aprilie, ajungând la 59,1 la sută, şi s-a simţit şi în mai. S-a reintrat pe un trend pozitiv în lunile iunie, cu o creştere de 33,8%, şi iulie, cu un plus de 10,5%.


www.rri.ro
Publicat: 2020-08-20 11:38:00
Vizualizari: 824
TiparesteTipareste