Sportivul săptămânii: Jucătoarea de tenis Simona Halep

sportivul săptămânii: jucătoarea de tenis simona halep Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, a câștigat, luni, cel de-al treilea turneu WTA de anul acesta.

Ea s-a impus în concursul de un milion șapte sute de mii de euro de la Roma, după ce a trecut în finală de Karolina Pliskova, din Cehia, care a abandonat în setul secund. Pentru evoluția de la Foro Italico, Radio România Internațional a desemnat-o pe Simona Halep Sportivul Săptămânii.

            

În capitala Italiei, Simona a ajuns la cea de a 14-a victorie consecutivă din acest an. Ultima sa înfrângere s-a înregistrat la Australian Open, în ianuarie, când a pierdut, în semifinale, în fața jucătoarei spaniole Garbine Muguruza. Românca și-a luat revanșa la Roma, când a învins-o pe Muguruza în semifinale, la mare luptă, cu 6-3, 4-6, 6-4. Jocul cu sportiva spaniolă a fost singurul de la Roma în care Halep a pierdut un set. Pentru Simona urmează acum turneul de la Roland Garros, ultimul concurs de Mare Șlem al anului. La Internaționalele Franței, românca este principala favorită.

            

Născută la 27 septembrie 1991, la Constanţa, Simona Halep a debutat în tenisul mare în 2006, când a disputat primele sale jocuri în circuitul ITF. În 2010, a intrat în Top 100. În 2014, în luna august, a ajuns pentru prima dată pe locul 2 în ierarhia mondială, loc care reprezenta deja, la acea vreme poziţia cea mai înaltă ocupată vreodată de o sportivă din România. În octombrie 2017 a ajuns pe primul loc în clasamentul mondial, poziţie pe care a părăsit-o în ianuarie 2018. A revenit pe locul întâi în acelaşi an, în februarie, şi a rămas lider mondial până în debutul anului 2019, după Openul Australiei. S-a aflat în fruntea clasamentului WTA vreme de 64 de săptămâni. Are în palmares două victorii de Mare Șlem: în 2018, la Roland Garros, și în 2019, la Wimbledon.



www.rri.ro
Publicat: 2020-09-22 10:30:00
Vizualizari: 598
TiparesteTipareste