Klaus Iohannis, apel la populație pentru respectarea măsurilor de igienă sanitară

klaus iohannis, apel la populație pentru respectarea măsurilor de igienă sanitară Președintele Klaus Iohannis, într-o conferință de presă susținuă la Palatul Cotroceni, a făcut un nou apel la populație pentru a respecta măsurile de igienă sanitară, în condițiile înregistrării unui număr record de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV-2.

Președintele Klaus Iohannis, într-o conferință de presă susținuă la Palatul Cotroceni, a făcut un nou apel la populație pentru a respecta măsurile de igienă sanitară, în condițiile înregistrării unui număr record de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV-2.


"Opinia specialiștilor este că un al doilea val este iminent. Cele mai multe țări de pe continent înregistrează cifre îngrijorătoare. Am înregistrat astăzi un record negativ de îmbolnăviri. Este important să facem toate eforturile. Acest virus nu va dispărea prea curând. Trebuie să găsim soluții care să ne permită să avem o economie eficientă.

Sistemul sanitar să nu fie copleșit de un număr mare de bolnavi. Români, repectați regulile și evitați deplasările inutile", a spus președintele Klaus Iohannis.


"Măsurile care trebuie luate sunt cele individuale, simple, clare: mască, distanțare, igienă personală. Există persoane care nu vor sau nu intenționează să respecte toate normele și trebuie să se intervină. Eu nu îmi doresc să se introducă restricții. Dar, dacă numărul crește, este posibil să se reintroducă anumite restricții, în anumite zone, altfel, lucrurile scapă de sub control. Am vorbit cu premierul, cu ministrul Sănătății, toți sunt hotărâți să facă ceva pentru ca lucrurile să nu scape de sub control. Nu ne dorim să reintroducem restricții. Dacă lumea nu este atentă, acolo unde avem incidență mare, este posibil să se reintroducă anumite restricții, local, regional", a mai declarat Klaus Iohannis.


www.rri.ro
Publicat: 2020-09-30 18:37:00
Vizualizari: 399
TiparesteTipareste