Personal specializat pentru un sistem de sănătate modern

personal specializat pentru un sistem de sănătate modern Proiectul "Personal specializat pentru un sistem de sănătate modern", finanţat prin Programului Operațional Capital Uman 2014 - 2020, are în vedere perfecţionarea a circa 650 de medici din Bucureşti şi din 14 judeţe ale României.

Îmbunătățirea nivelului de competențe profesionale pentru specialiștii implicați în furnizarea de servicii medicale este obiectivul principal  al proiectului lansat în 2017 de Direcția de Sănătate Publică din județul Teleorman în parteneriat cu alte două Direcții de Sănătate Publică, din județele Alba și Bihor și cu Fundația Romanian Angel Appeal din București.


Principala componentă a acestui proiect "Personal specializat pentru un sistem de sănătate modern", finanțat prin Fondul Social European în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014 - 2020, este pregătirea grupului țintă despre care ne vorbește Iuliana Sîrbu - Coordonator dezvoltare-implementare program de formare din partea Fundației Romanian Angel Appeal:


"Acest proiect, care are alocat un buget de peste  8.400 000 lei,  a început în decembrie 2017 și  se va finaliza în acest an, în decembrie.

În vederea atingerii obiectivului specific stabilit, de creștere a competențelor profesioniștilor din sectorul medical, echipa de proiect derulează acest program de formare care este creditat de Colegiul Medicilor din România.

Concret, grupul țintă al proiectului este format din 667 de medici care vor beneficia de formare.

O prima categorie este reprezentată de 647 medici de familie provenind din 14 județe și București, care participă la ateliere de lucru derulate față în față și susținute de formatori cu experiență. Grupele au maxim 20 de participanți, medici de familie selectați atât din mediu urban cât și din rural, care primesc informații teoretice și participă la discuții interactive, propuse de lectori, pe tema cazurilor clinice. La final, fiecare medic absolvent primește un certificat cu maxim 30 de credite de educație medicală continuă (EMC) și,  de asemenea, o tabletă pentru a fi folosită în practica sa de cabinet.

A doua categorie de grup tinta este reprezentanta de 20 de medici angajați, de data aceasta,   ai Direcțiilor de Sănătate Publică partenere în proiect pentru care a fost aprobată participarea la un schimb de experiență internațională, în scopul creșterii gradului de implicare a medicilor români în inițiative naționale, dar și europene de schimb de informații şi bune practici.


Din cauza evoluției contextului epidemiologic actual, schimbul de experienţă va fi înlocuit de participarea grupului țintă la webinarii susținute de lectori naționali și internaționali.


În ultimul trimestru urmează ca și grupul țintă format din angajați ai Direcțiilor de Sănătate Publică din judetele Teleorman, Alba și Bihor să participe la cel puțin un eveniment de formare pe teme actuale, organizat prin intermediul unei platforme on-line și nu așa cum a fost inițial aprobat prin proiect."


RadioRomaniaInternational · Local, regional, european 06.10.2020

www.rri.ro
Publicat: 2020-10-06 10:02:00
Vizualizari: 585
TiparesteTipareste