Egregora

egregora O călătorie a nouă copii, pasionaţi de istorie şi arheologie, care la un moment dat găsesc o parte din arhiva secretă a unui ordin aşa-numit al Dragonilor.

O călătorie a nouă copii, pasionaţi de istorie şi arheologie, care la un moment dat găsesc o parte din arhiva secretă a unui ordin aşa-numit al Dragonilor, arhivă în care se vorbeşte codat despre comoara ascunsă a dacilor este ideea de plecare a unui film serial, ale cărui filmări au început în această perioadă. O îmbinare de mister, istorie şi credinţă în bogăţia spirituală a acestor locuri, despre care ne-a vorbit însuşi regizorul Andrei Chiriac.

„Ideea este un pic mai veche, de acum 13 ani, după ce am fost să vizitez împreună cu un prieten Sarmizegetusa. Şi acolo am auzit tot felul de poveşti de la localnici, despre comorile dacilor, despre spiritualitatea străveche şi s-a născut o idee de film documentar în primă instanţă, după care s-a transformat într-un serial TV. Suntem în faza de început, am semnat un contract de sponsorizare acum doi ani cu o firmă de publicitate, şi am primit nişte fonduri, mici în comparaţie cu un buget de film şi am filmat partea istorică a primului sezon. Adică perioada lui Vlad Ţepeş, arătând intriga de la curtea lui Vlad Dracul, tatăl lui Vlad Ţepeş, relaţia lui Vlad cu Radu cel Frumos şi alte câteva mici repere în istorie, care ne ajută să înţelegem mai mult povestea adevărată a celor nouă copii, care în 2020 vor găsi acest jurnal extraordinar al lui Vlad Ţepeş, o parte din arhiva secretă a acestui Ordin al Dragonilor, ordin care îl păzea pe Vlad Ţepeş. Iar în acest jurnal se vorbeşte alegoric despre această comoară fabuloasă a dacilor, despre secretele pe care dacii le-ar fi moştenit de la Atlanţi (locuitori ai Cetăţii Atlantidei). Şi aşa începem călătoria noastră, plecând de la aceste comori.”

 

O comoară nu atât materială, cât spirituală, constând în secretele ascunse aici, după cum ne-a povestit interlocutorul nostru, care a adăugat: „Vom filma în cele mai frumoase locuri din România. Toată România este foarte frumoasă, aşa că nu va fi foarte greu de ales. Deocamdată am filmat la Cazanele Dunării, peştera Ponicova, peştera Veterani şi un vârf de munte din zonă, în munţii Lotrului, în munţii Bucegi, foarte mult, pe valea Obârşiei, unde şi începem filmările, pe Transfăgărăşan, pe lângă Sarmizegetusa, peştera Bolii, peştera Şura Mare, nişte obiective mai puţin cunoscute de către marele public, foarte mulţi întrebandu-mă dacă am filmat în România, de exemplu, când au vazut clipurile. Pentru imaginile filmate la peştera Bolii am fost întrebat dacă nu cumva am fost în Iordania. Sunt locuri absolut senzaţionale, pe care puţină lume le ştie şi pe care noi le arătăm în film. Dar vom filma peste tot. În cele mai importante cetăţi ale României, bisericile fortificate, în Moldova, în Ceahlău, în Retezat, în munţii Măcinului, în Dobrogea. Vom merge şi în sudul României, la peştera Sfântului Andrei, iar apoi spre Satu Mare şi apoi de la Constanţa, până spre Sighişoara. Tot vom cuprinde în acest film.”

 

Un film care deja este comparat ca tendinţă cu „Game of Thrones” sau „Codul lui Da Vinci” şi despre care regizorul ne-a spus că poate deveni brand de ţară, pentru România. Iar întrebat ce mesaj ar adresa ascultătorilor din străinătate sau publicului din străinătate, Andrei Chiriac ne-a spus: „Cred că filmul va fi o surpriză frumoasă pentru ei şi vor vizita România cu drag şi interes, vor veni aici să vadă ceva curios, ceva inedit, poate în ţara vampirului Vlad Drăculea, dar vor pleca cu sufletul încărcat de bucurie. Mulţi dintre ei poate vor decide să rămână pe aceste meleaguri, pentru că n-ar fi chiar aşa deosebit. Sunt foarte mulţi străini care au venit aici şi s-au îndrăgostit de România şi au rămas aici. Au constatat că e un colţ de rai, unde chiar merită să îţi trăieşti viaţa!”

 

După 20 de ani petrecuţi în SUA, Andrei Chiriac susţine că România are o vibraţie diferită şi că străinii simt asta. „Egregora”, fiindcă acesta este numele filmului, se doreşte un omagiu adus culturii româneşti, evidenţiind spaţiul dacic şi apoi perioada lui Vlad Tepeş. La finalul filmului găsim comoara dacică, constând în bogăţia spirituală extraordinară a acestui bazin: „Mulţumesc că sunteţi aproape de Egregora şi abia aştept să vin în faţa dvs cu un produs extraordinar de frumos, care vă va provoca să găsiţi comoara materială, ca şi comoara spirituală, care se găseşte probabil în fiecare dintre noi!”

Un film incitant care se află la un an şi jumătate de final, în cazul unei finanţări reale. 


www.rri.ro
Publicat: 2020-10-13 15:49:00
Vizualizari: 111
TiparesteTipareste