Tenis

tenis Clasamentul mondial al tenisului profesionist feminin, dat publicității în debutul săptămânii, vine cu o serie de certitudini.

Clasamentul mondial al tenisului profesionist feminin, dat publicității în debutul săptămânii, vine cu o serie de certitudini. Prima ține de faptul că actualul lider mondial, australianca Ashleigh Barty, va termina anul 2020 tot în fruntea ierarhiei. Chiar dacă nu a jucat la Internaționalele Franței, tânăra sportivă de la antipozi a fost favorizată de faptul că niciuna dintre concurentele ei directe din top nu a avut mari rezultate la Paris. Tot cert este și locul pe care va termina anul Simona Halep, și anume locul 2, pe care îl ocupă și în acest moment. 

Românca stă de ani buni în topul mondial, iar forma sportivă pe care a arătat-o în ultima vreme ne încredințează că nu și-a spus încă ultimul cuvânt. În calendarul profesionist feminin mai figurează doar un turneu de top, cel de la Ostrava, din Cehia, de 500 de mii de dolari, programat săptămâna viitoare, care nu mai poate schimba nimic în fruntea clasamentului mondial. Până la sfârșitul anului, în calendar mai figurează un turneu de 200 de mii de dolari în Austria, la Linz, care va începe pe 9 noiembrie, și Open-ul de la Limoges, din Franța, de 115 mii de dolari, de la mijlocul lunii decembrie.


Ierarhia WTA arată că, din punctul de vedere al jucătoarelor române, anul 2020 a fost bun. Patricia Țig a fost revelația anului. Titlul câștigat la Istanbul și calificarea în turul trei la Roland Garros au adus-o pe locul 57, cel mai bun din carieră. Tot pe poziția cea mai bună din carieră a ajuns și Irina Bara, mai exact pe locul 116. La Roland Garros, ea a fost oprită doar de Sofia Kenin, din Statele Unite, urcată acum pe locul 4 în lume. În total, în acest moment, România are șase jucătoare în prima sută: Simona Halep pe 2, Patricia Țig pe 57, Irina-Camelia Begu pe 76, Sorana Cîrstea pe 88 și Ana Bogdan pe 92. Alte trei jucătoare sunt între primele 100 la dublu: Raluca Olaru pe 41, Monica Niculescu pe 53 și Andreea Mitu, pe 91.



www.rri.ro
Publicat: 2020-10-14 10:37:00
Vizualizari: 893
TiparesteTipareste