Un viitor mai bun prin eforturi comune, în municipiul Roşiori de Vede

un viitor mai bun prin eforturi comune, în municipiul roşiori de vede Proiectul "Un viitor mai bun prin eforturi comune în municipiul Roşiorii de Vede", derulat prin Fondul Social European

Proiectul "Un viitor mai bun prin eforturi comune în municipiul Roşiorii de Vede", derulat prin Fondul Social European, POCU, Axa prioritară 4 - Incluziunea sociala si combaterea sărăciei, se bucură de aprecieri pozitive în special din partea celor regăsiți în grupurile țintă.


Proiectul, derulat pe mai multe componente, a fost implementat prin măsuri integrate ce au  vizat educația, gradul de ocupare pe piața muncii, sănătatea, îmbunătățirea serviciilor de locuire și implicarea civică.


Despre obiectivele asumate și modul lor de realizare ne vorbește dl. Sorin Sferle - manager de proiect :

 

"Este, într-adevăr vorba despre un proiect complex ale cărui obiectivele specifice au fost :

Scăderea riscului de abandon şcolar şi îmbunătăţirea accesului la educaţie în zonele marginalizate ale Municipiului Roşiorii de Vede, pe care l-am realizat prin oferirea de servicii educaţionale (consiliere şcolară, programe de tip şcoală după şcoală, activităţi  extracuricculare) şi sprijin material unui număr de 215 preşcolari şi elevi.

Pentru Dezvoltarea capacităţii locuitorilor din zonele marginalizate ale Municipiului Roşiorii de Vede de a se integra pe piaţa muncii şi adaptarea competenţelor acestora la cerinţele pieţei muncii, au fost furnizate  servicii de consiliere, formare profesională, mediere. Calificările pe care le-am avut în vedere au ținut cont de cererea de pe piața muncii - electricieni, instalatori, lucrători în construcții, în industria textilă...

De asemenea, am avut în vedere Stimularea dezvoltării de activităţi  antreprenoriale prin organizarea unor cursuri de Competenţe Antreprenoriale pentru 336 persoane şi prin finanţarea unui număr de 10 afaceri noi.

În ceea ce privește Îmbunătăţirea accesului la serviciile medicale, 565 de persoane au beneficiat de consultaţii medicale și sesiuni de informare asupra metodelor de prevenţie a bolilor şi, de asemenea, a fost înființat un centru de planning familial.

Un alt obiectiv specific -  Îmbunătăţirea condiţiilor de locuire în zonele marginalizate ale Municipiului Roşiorii de Vede, a fost atins prin reabilitarea unui număr de 40 de locuinte, iar situația legală a celor care locuiesc în aceste zone a fost îmbunătățită prin oferirea de asistenţă juridică în reglementarea actelor, fie că e vorba de acte de proprietate, acte de identitate, acte pentru obtinere de drepturi.

Pentru  Creşterea coeziunii sociale a fost derulată o campanie de animare comunitară ce include întâlniri, activităţi  de voluntariat şi organizarea unui cross anual.

Revenind la componenta educațională vreau să menționez că, în perioada de sustenbilitate a proiectului, implementarea programului de tip after school care a fost foarte apreciat va continua, evident, prin adaptarea la condițiile impuse de pandemie."

RadioRomaniaInternational · Local, regional, european 19.10.2020

www.rri.ro
Publicat: 2020-10-19 08:03:00
Vizualizari: 434
TiparesteTipareste