Proiect pentru integrarea tinerilor pe piața muncii, la Târgu Mureș

proiect pentru integrarea tinerilor pe piața muncii, la târgu mureș Intitulat Facilitarea Autodepășirii prin Stagii de Practică (FASP), proiectul își propune să sprijine inserția pe piața muncii a viitorilor absolvenți de învățământ gimnazial, liceal, profesional și postliceal.

Fundația ADEPT Transilvania din județul Mureș va desfășura în următorii doi ani un proiect cu finanțare europeană care va facilita integrarea tinerilor pe piața muncii.

          

Proiectul intitulat Facilitarea Autodepășirii prin Stagii de Practică (FASP) își propune să sprijine inserția pe piața muncii a viitorilor absolvenți de învățământ gimnazial, liceal, profesional și postliceal.

          

În mod concret 182 de elevi din regiunile Centru, Vest, Sud-Est, Sud Muntenia și Sud-Vest Oltenia, vor fi sprijiniți prin crearea de parteneriate între instituțiile de învățământ și sectorul privat, dar și prin organizarea de stagii de practică, centrate pe formarea și dezvoltarea de competențe profesionale, cerute pe piața muncii.

          

Ben Mehedin, managerul de proiect al Fundației ADEPT Transilvania:

          

"Forţa de muncă, mai ales cea calificată, lipsește în foarte multe domenii, dar mai lipsește și o anumită orientare spre carieră a elevilor către ceea ce li se potrivește lor în viață.

          

Noi avem în licee consiliere, dar responsabilul nu are timp să se ocupe de fiecare în parte, fie nu are resursele pentru a fi eficienți. Prin activitățile interactive pe care le organizăm vom contribui și la creșterea stimei de sine."

          

Vom avea consilieri de carieră care vor discuta în parte cu fiecare elev din program, elevul va fi evaluat și îndrumat spre ceea ce îi place lui să facă, spre stadiul de practică potrivit acestuia. Vor fi și jocuri interactive pentru cunoaștere personală, pentru înțelegerea fenomenelor economice ș.a.m.d."

          

Programul beneficiază de o finanțare de aproape 2,3 milioane de lei și este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

          

Din cei 182 de elevi care vor beneficia de sprijin, 19 sunt de etnie romă, iar 15 vin din mediul rural.

          

Proiectul se află în faza de început și își formează -în prezent- grupul țintă. În Regiunea Centru, până în momentul de față, s-au implicat în program 2 licee tehnologice, unul din Sighișoara și altul din Întorsura Buzăului, județul Covasna.

          

Proiectul se derulează pe durata a 24 de luni urmând a se încheia în vara anului 2022.


RadioRomaniaInternational · Local, regional, european 23.10.2020

www.rri.ro
Publicat: 2020-10-23 08:24:00
Vizualizari: 544
TiparesteTipareste