Informaţii de la companiile aeriene şi de la Poşta Română

informaţii de la companiile aeriene şi de la poşta română Aeroportul Internațional "George Enescu" Bacău a fost redeschis după aproape două luni, timp în care s-a lucrat intens la modernizarea acestuia.

Aeroportul Internațional "George Enescu" Bacău a fost redeschis după aproape două luni, timp în care s-a lucrat intens la modernizarea acestuia. Tot atunci, compania românească low-cost Blue Air a mutat toate zborurile pe aeroportul din Suceava. Compania low-cost Wizz Air anunță şi ea reluarea zborurilor de la Bacău. Cele două companii au rute către 22 de destinaţii din 11 ţări ale Uniunii Europene. Proiectul de modernizare a constat în redesenarea pistei de aterizare, care, acum, are acum 2.500 de metri lungime și 45 de metri lățime. Au fost, de asemenea, modernizate căile de rulare și balizajul, au fost înlocuite sistemul de canalizare pluvială și drumul perimetral de securitate. Totul a fost finanţat 85% din bani europeni, 13% de la bugetul de stat şi 2% de la Consiliul Județean Bacău.


Compania low-cost Ryanair anunță că, începând cu decembrie 2020, va opera patru zboruri internaţionale de la Oradea , cu două frecvenţe pe săptămână pentru fiecare destinaţie: Londra (Stansted), Milano (Bergamo), Bologna şi Dusseldorf (Weeze). Consilierii locali din Oradea au aprobat la sfârşitul lunii septembrie contractul de finanţare între Municipiul Oradea şi operatorul aerian Ryanair, în valoare de 800.000 de euro, din bugetul local, pentru susţinerea zborurilor internaţionale. Subvenţionarea este posibilă datorită legislaţiei care a apărut în urma pandemiei de coronavirus. Pe fondul pierderilor masive ale companiilor aeriene, Comisia Europeană a dat derogări ţărilor membre şi unităţilor administrativ-teritoriale să acorde subvenţii pentru sprijinirea companiilor aeriene în vederea asigurării zborurilor sau reluării zborurilor.


Pe de altă parte, începând cu 26 octombrie 2020, cursele aeriene Satu Mare  - București vor fi suplimentate de la două zboruri la patru pe săptămână. Astfel, în sezonul de iarnă, pasagerii pot pleca de la Satu Mare către Bucureşti şi retur în zilele de luni, miercuri, joi şi vineri. De pe Aeroportul Satu Mare mai sunt operate două zboruri săptămânale spre Londra-Luton.


În altă ordine de idei, Poşta Română a anunţat că efectuează curse directe, cu maşini proprii, spre capitala Franţei. Noua rută a fost inaugurată pe 13 octombrie, odată cu plecarea primului transport spre Paris. Autoutilitara, încarcată cu peste o tonă de colete, a ajuns la destinaţie pe 14 octombrie şi a pornit spre Bucureşti în aceeaşi zi. Cursa auto Bucureşti-Paris va avea o frecvenţă de două ori pe lună. Parisul se adaugă, astfel, listei destinaţiilor pe care Poşta Română le deserveşte rutier. Acestea includ Bulgaria, Serbia, Ungaria, Republica Moldova, Germania şi Italia. Poşta Română este deţinută de stat prin Ministerul Transporturilor, acţionar ultramajoritar, şi Fondul Proprietatea.www.rri.ro
Publicat: 2020-10-23 15:50:00
Vizualizari: 291
TiparesteTipareste