Proiecte pentru dezvoltarea municipiului Ploiești

proiecte pentru dezvoltarea municipiului ploiești Ploieștiul se dezvoltă și cu ajutorul proiectelor finanțate din fonduri europene. Primăria locală a semnat în această toamnă câteva contracte de finanţare.

Primăria Ploiești a semnat recent 2 proiecte cu finanţare europeană.

Ne oferă amănunte cel care a semnat documentele, fostul primar al Ploieștiului, Florin Adrian Dobre:

"Un proiect de regenerare urbană, în cartierul pictor Rosenthal, este un cartier mărginaș al municipiului Ploiești, acest proiect presupune infrastructură rutieră și infrastructură de reţele- canalizare plus iluminat public. Şi încă un proiect- un liceu- liceul 1 mai, la fel, semnat în aceasta perioadă, este vorba despre modernizarea liceului".


Primăria Ploiești mai derulează în prezent alte câteva contracte cu fonduri europene.


"Mă refer aici la un proiect care va face legătura.. se va înfiinţa un drum nou, între Gara de Sud și Gara de Vest, proiectul se cheamă Libertăţii, mai avem un proiect- Cantacuzino- cu lărgirea unui pod CF pe sub care trece drumul și va fi pe 4 benzi, tot pe infrastructură mai avem un terminal multimodal în zona de nord a municipiului Ploiești, în apropierea spitalului judeţean Prahova și 2 depouri- unul de tramvaie și altul de troleibuze şi autobuze electrice."


Adrian Dobre mai spune că încă 2 proiecte așteaptă să fie semnate cât de curând: regenerarea urbană a unui alt cartier de la periferie- Rîfov- și modernizarea liceului Sfântul Apostol Andrei.


"Cele două proiecte de regenerare urbană sunt de aproape 5 milioane de euro fiecare, proiectul de modernizare a clădirilor liceelor- aproximativ 20 de milioane de euro fiecare, Libertăţii e aproape 30 de milioane de euro, Cantacuzino-ul este de aproximativ 20 de milioane de euro- acolo se realizează și un terminal multimodal și 2 depouri- fiecare depou de aproximativ 5 milioane de euro, terminalul intermodal de la nord- un proiect de aproximativ 20 de milioane de euro plus o componentă de încă 10 milioane de euro pentru partea de.. tot ce înseamnă modernizare pentru e-tiketing, managementul traficului, terminal multimodal cu toate componentele necesare- staţii pentru biciclete și parcări de tip park&ride".


Totodată mai există câteva proiecte aflate în procedură de licitaţie în faza de evaluare a ofertelor tehnice în vederea atribuirii contractelor de execuţie.


RadioRomaniaInternational · Local, regional, european 27.10.2020

www.rri.ro
Publicat: 2020-10-27 11:32:00
Vizualizari: 563
TiparesteTipareste