Reforma Politicii Agricole Comune

reforma politicii agricole comune Eurodeputații doresc o politică agricolă europeană mai verde, mai echitabilă și mai robustă. Ei și-au adoptat poziția referitoare la reforma politicii agricole a Uniunii pentru perioada de după 2022.

Viitoarea politică agricolă a Uniunii trebuie să fie mai flexibilă, durabilă și rezistentă la criză, pentru ca fermierii să poată garanta siguranța alimentară în întreaga Uniune Europeană, susțin eurodeputații.


Parlamentarii europeni au aprobat o schimbare a politicii curente, care va adapta mai bine politica agricolă europeană la nevoile fiecărui stat membru în parte. Ei insistă, însă, că trebuie menținute condiții de concurență echitabile în întreaga Uniune. Guvernele naționale ar trebui să elaboreze planuri strategice, în care să specifice cum intenționează să pună în practică obiectivele Uniunii.


Eurodeputații doresc să se consacre cel puțin 35% din bugetul pentru dezvoltare rurală tuturor tipurilor de măsuri legate de mediu și de climă. Cel puțin 30% din bugetul pentru plățile directe ar trebui să fie rezervat programelor ecologice, pentru a gestiona sustenabil resursele naturale și a proteja biodiversitatea. De asemenea, deputații cer statelor membre să încurajeze fermierii să aloce cel puțin 10% din suprafețele pe care le dețin unor elemente de peisaj care favorizează biodiversitatea, cum ar fi gardurile vii, arborii neproductivi și iazurile.


Parlamentul subliniază că sprijinul Uniunii ar trebui rezervat celor care desfășoară cel puțin un nivel minim de activitate agricolă. Persoanele și entitățile care gestionează alte tipuri de activități ar trebui excluse automat.


Eurodeputații au cerut noi măsuri pentru a ajuta fermierii să facă față riscurilor și eventualelor crize viitoare. Ei doresc o piață mai transparentă și o strategie de intervenție pentru toate produsele agricole. Ei mai doresc să transforme rezerva de criză pentru agricultură, care ajută agricultorii să facă față instabilității prețurilor sau a piețelor, într-un instrument permanent, care să dispună de un buget propriu.


Parlamentul a subliniat importanța înăspririi sancțiunilor în cazul celor care încalcă cerințele Uniunii în repetate rânduri, de exemplu în chestiuni legate de mediu și de calitatea vieții animalelor. În caz de neconformitate, fermierii ar urma să piardă 10% din cuantumul total al plăților cuvenite (față de 5% acum).

RadioRomaniaInternational · Europa la zi 30.10.2020

www.rri.ro
Publicat: 2020-10-30 10:12:00
Vizualizari: 258
TiparesteTipareste