În redescoperirea feminităţii

În redescoperirea feminităţii Sunt toate mame, au profesii diverse: profesoare, secretare, arhitecte, cu hobby-uri diferite.

Sunt toate mame, au profesii diverse: profesoare, secretare, arhitecte, cu hobby-uri diferite. Dar pe toate le leagă o pasiune, aşa că se antrenează de două ori pe săptămână la o şcoală de dans din Bucureşti pentru a fi în formă, dar şi pentru a fi feminine. Şi asta pentru că practică dansul burlesque. Am vorbit cu instructoarea acestui grup de doamne, Camelia Maxim, fostă învăţătoare, în prezent instructor de dans:  

"Am trecut prin mai multe stiluri de dans, am rămas la dansul senzual, pentru că am simţit eu că acolo mă regăsesc şi acolo pot fi cea mai inspirată şi pot să ofer ceva şi celorlalte femei, să le ajut să îşi descopere şi această latură şi chiar să o amplifice. Burlesque-ul l-am descoperit. Nu ştiam de existenţa acestui stil, pur şi simplu am descoperit pe youtube festivalurile de Bourlesque şi am rămas fascinată, pentru că mi se pare forma de dans senzuală cea mai completă. Pentru că e îmbinarea asta dintre senzualitate, umor, spiritul ludic."


Iar de la descoperirea stilului până la a începe să îl predea, nu a fost decât un pas, după cum ne-a povestit Camelia Maxim:  "Mi s-a cerut la un moment dat, într-un grup de femei care chiar asta exploram, descoperirea feminităţii. Şi mergeam pe un drum spiritual. Şi, fiind instructor de dans, mi s-a cerut să fac cursuri de dans cu ele. Femeile au nevoie să îşi descopere senzualitatea, pentru că multe, în acest maraton în care sunt obligate să participe zi de zi, uită să mai fie femei, uită să fie senzuale, uită multe lucruri."


Camelia Maxim ne-a spus cine îi sunt elevele:  "Elevele sunt femei de la 22-25 de ani, până pe la aproape 50 de ani. Unele vin pentru că pur şi simplu se simt masculine, că vor să fie mai feminine. Am avut o perioadă în care au venit femei trimise de un terapeut, pentru că aveau anumite blocaje la acest nivel. Altele vin, pur şi simplu, pentru că vor să facă o surpriză soţului sau iubitului."


Am vorbit şi cu una dintre eleve. Monica este mamă, are 38 de ani şi practică cu pasiune acest stil de dans, de peste doi ani deja. Cum l-a descoperit?  "Am căutat un stil de dans care să mă scoată din starea mea de confort. Căutam un stil de dans care să îmi ofere mie mai multă încredere în mine, care să mă facă să mă simt feminină, să îmi explorez senzualitatea, să mă accept aşa cum sunt şi să evoluez din punct de vedere al feminităţii, al senzualităţii, al încrederii în mine. Şi am găsit burlesque-ul. De fapt, ideea de burlesque a răsărit cumva în mintea mea, în urma unui film văzut cu nişte ani în urmă. Şi am căutat detalii despre stilul de dans, am văzut ce este, cum este privit de ceilalţi, din societate şi mi-am zis că acolo trebuie să merg."


O experienţă cu totul şi cu totul altfel, după cum ne-a povestit Monica: "Îmi aduc aminte că la început că m-am dus pregătită ca pentru sală de forţă: pantalon de trening, tricou larg luat de la un magazin cu profil sportiv şi am ajuns într-o lume în care fetele erau în corset, cu port-jartier, cu mitene sau mănuşi. Şi îmi ziceam că eu nu o să pot să fiu niciodată aşa îmbrăcată. 

Ele sunt foarte curajoase, sunt foarte frumoase, sunt foarte senzuale, uită-te la mine cum sunt! La vremea respectivă aveam şi cu vreo 13 kg mai mult decât am acum. Şi eram complexată. Şi le priveam cu admiraţie şi mi-aş fi dorit să fiu în locul lor. Acum şi eu sunt cu corset sau cu body de dantelă, sunt feminină, cu mai multă încredere în mine. Iar pe plan personal, am revenit la stilul meu de când eram puştoaică: am încredere în mine să port din nou fuste scurte, să port o bluză mai cambrată, care să îmi pună în valoare trupul, nu doar să mă îmbrace. Am mai multă încredere în mine, am mai multă încredere să intru în proiecte noi, să evoluez."


O evoluţie ghidată cu grijă de instructoarea de dans, Camelia Maxim, după cum ne-a spus Monica:  "Cami nu lucrează cu noi doar pe partea de tehnică. Lucrează foarte mult cu noi pe partea de psihic, lucrează cu noi să ne simţim feminine. La început ne spunea tot timpul, uitaţi-vă în oglindă. Admiraţi-vă! Şi nu înţelegeam cum să mă uit cu drag la mine în oglindă şi să mă admir şi să am o stare de contemplare a mea. Şi întotdeauna, ne-a ghidat paşii astfel încât să devenim mai încrezătoare şi mai feminine şi mai senzuale şi mai stăpâne pe noi. Ne-a învăţat de la un simplu mers, până la un aşezat pe scaun, cum să o faci astfel încât să fii feminină, să fii elegantă. Nu doar să stai pe scaun, ci să transmiţi ceva în momentul în care te aşezi pe scaun. Pentru mine asta este burlesque. E mai mult decât un dans!"


Este despre acceptarea propriei persoane, despre modelare corporală, dar şi comportamentală, despre evoluţie. Şi mai este şi despre sănătate, antrenamentele fiind deosebit de serioase. Revine cu detalii Monica: "Fiecare oră de dans începe cu o încălzire riguroasă. Nu avem cum să folosim elemente din cabaret, fără să ne încălzim picioarele foarte bine. Nu avem cum să facem anumite elemente pe scaun, fără să întărim musculatura spatelui sau a abdomenului. Nu putem avea o postură dreaptă şi frumoasă şi elegantă, fără ca muşchii noştri să fie încălziţi şi să fie tonifiaţi. 

Eu am observat de-a lungul celor doi ani nu doar că am slăbit, ci mi-am modelat corpul, cu muşchi mai frumos definiţi, dar nu cu o musculatură masculină, de forţă, ci o musculatură feminină, cu muşchi lungi şi eleganţi. Am obserrvat că îmi este mult mai uşor să duc un antrenament timp de două ore sau chiar mai mult, fără să obosesc sau fără să am ofebră musculară din pricina căreia să nu mă pot da jos din pat a doua zi. Deci nu este doar despre dans, este vorba şi despre tonifiere şi despre rezistenţă."


În perioadele normale, doamnele dansatoare de dans burlesque au şi câte două showuri pe an, împreună cu şcoala de dans din care fac parte. Dar vara trecută s-au bucurat de recunoaştere chiar într-un spectacol propriu.


www.rri.ro
Publicat: 2020-11-03 15:10:00
Vizualizari: 1164
TiparesteTipareste