Unitățile de învățământ din Argeș și Dâmbovița se extind și se modernizează cu fonduri europene

unitățile de învățământ din argeș și dâmbovița se extind și se modernizează cu fonduri europene Recent s-au semnat contractele de finanțare pentru dezvoltarea infrastructurii învățământului tehnic liceal și profesional din localitățile Titu- județul Dâmbovița și Topoloveni- județul Argeș.

Recent s-au semnat contractele de finanțare pentru dezvoltarea infrastructurii învățământului tehnic liceal și profesional din localitățile Titu- județul Dâmbovița și Topoloveni- județul Argeș.


Amănunte despre reabilitarea și modernizarea liceului din Titu aflăm de la Daniela Traian- director adjunct dezvoltare și comunicare la ADR Muntenia Sud:


"În cadrul acestui proiect intervențiile preconizate vizează lucrări de reabilitare termică, modernizare și extindere a unor corpuri de clădire în vederea asigurării unui cadru optim de instruire a elevilor in specializările sculer- matrițer, sudor și cofetar- patiser.

De asemenea, se are în vedere configurarea exterioară a terenului și a zonelor de circulație, construirea a două terenuri de sport precum și amenajarea spațiilor verzi".


Valoarea totală a proiectului este de aproape 18 milioane de lei din care peste 14 milioane 500 de mii din Fondul European pentru Dezvoltare Regională.


Al doilea proiect se referă la liceul din Topoloveni:


"Cu sprijin financiar european vor fi realizate lucrări de reabilitare și modernizare a unui corp de clădire și de construcție a unui nou edificiu ce va cuprinde săli de clasă, cancelarie, ateliere, laboratoare, sală de festivități și spații administrative.

Cu această ocazie se vor achiziționa și echipamente educative moderne precum și mobilier adecvat procesului educațional".


În acest caz investiţia se apropie de 9 milioane de lei din care 7 milioane 400 de mii- fonduri europene.

Ambele proiecte se derulează prin Regio- axa prioritară 10 și trebuie să fie gata până în 2023.


Daniela Traian mai spune că până în prezent la nivelul regiunii Sud Muntenia s-au depus 1.796 de proiecte prin care se solicită peste 10 miliarde de lei. Dintre acestea s-au semnat 761 de proiecte în valoare de 6,6 miliarde de lei:


"Avem în momentul de față deschisă o linie de finanțare destinată IMM-urilor din regiunea Sud Muntenia, din cele 7 judeţe componente, respectiv Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman.

Până la data de 30 noiembrie întreprinderile mici și mijlocii din mediul urban și cele mijlocii din mediul rural pot depune proiecte.

Valorile nerambursabile minime solicitate sunt ceva mai mari decât de obicei, vorbim și de investiții mai mari, ceea ce înseamnă că valoarea minima pornește de la 1,5 milioane de euro și poate ajunge până la maximum 6 milioane de euro".


RadioRomaniaInternational · Local, regional, european 09.11.2020

www.rri.ro
Publicat: 2020-11-09 08:29:00
Vizualizari: 489
TiparesteTipareste