Implementarea politicilor europene de tineret

implementarea politicilor europene de tineret Implementarea politicilor europene de tineret este principalul obiectiv al celei de-a 5-a ediții a Summitului Tinerilor – Pandemic Edition.

Cea de-a de-a 5-a ediție a Summitului Tinerilor - Pandemic Edition, a început pe 2 noiembrie și se desfășoară în acest an doar în mediul online. La finalul evenimentului, pe 16 noiembrie,  Consiliului Tineretului din România, în calitate de principal organizator, va prezenta Rezoluția Tinerilor - un document strategic care conține propuneri și măsuri aliniate cu politicile Uniunii Europene. 


Detalii privind impactul acestui summit aflăm de la Maria Francesca Cristea - Vice-Președinte al Consiliului Tineretului din România.

"Summitului Tinerilor - Pandemic Edition se va finaliza cu Rezoluția Tinerilor - document strategic care va prezenta viziunea tinerilor și organizațiilor de tineret cu propuneri privind măsurile pe care autoritățile locale și naționale să le poată aplica în domenii de impact pentru dezvoltarea economică. Avem în vedere susținerea educației de calitate, locuri de muncă adecvate cerințelor pieței, oportunități de dezvoltare profesională pentru tinerii din mediul rural, dezvoltarea infrastructurii sectorului de tineret și programe de tineret.

Această rezoluție este realizată prin 22 de consultări cu tinerii și cu organizațiile de tineret pe parcursul a 10 zile de Summit. Menționăm că acest document este realizat după Obiectivele de Tineret ale Uniunii Europene, astfel dorind să aliniem toate măsurile la standarde europene. După ce va fi realizată o primă variantă, va avea loc o dezbatere cu organizațiile de tineret ale partidelor politice pentru a evidenția politicile pe care tinerii le doresc implementate.

Pe 16 noiembrie, când Rezoluția va fi în formă finală, vom transmite acest document tuturor partidelor politice pentru a lua act de politicile publice pe care tinerii le propun întrucât ne dorim integrarea lor în cadrul Planului Național de Relansare și Reziliență, susținut cu fonduri europene din programul Next Generation EU și din Mecanismul de Reziliență și Relansare, dar  și în noul program Garanția pentru Tineret - program care presupune locuri de muncă de calitate pentru tineri și o mai bună integrare pe piața muncii.

Ne dorim un cadru legislativ care să integreze organizațiile de tineret și Rezoluția Tinerilor să fie centrul politicilor publice pentru  pentru a forma noua generație în spiritul implicării civice, dar să fie și un reper pentru factorii politici de decizie pentru a ajuta tinerii să ajungă la potențialul dorit."


RadioRomaniaInternational · Local, regional, european 12.11.2020

www.rri.ro
Publicat: 2020-11-12 08:42:00
Vizualizari: 276
TiparesteTipareste