Info Business

info business Mai multe agenții de turism au luat decizia de a organiza târguri în sistem online din cauza imposibilității desfășurării variantei clasice.

***Programele au reduceri de până la 50%, pentru transportul cu autocarul sau cazare, specifice unui târg de turism, și pot fi plătite în trei rate, ultima, cu o lună înainte de plecare. A apărut conceptul vacanței de o zi, denumit "O zi cât o vacanță". Sunt 17 variante de vacanțe de o zi în oferta de anul următor, inclusiv pe Transalpina, Transfăgărășan, ori la Veliko Târnovo și Balcic. Din oferta pentru Crăciun, se remarcă sejururi Delta Dunării, Predeal, Antalya și Hurghada, aceleași destinații aflându-se pe lista pentru Revelion, la care se adaugă Zanzibar și Maldive. Se pot face rezervări cu avans zero. În cazul în care zborul este anulat din cauza pandemiei, clienții își primesc înapoi sumele achitate în maximum 14 zile. În luna noiembrie, în mod tradițional, era organizat Târgul de Turism al României, dar din cauza restricțiilor pentru prevenirea răspândirii COVID-19, evenimentul nu mai poate avea loc.


***Guvernul s-a arătat deschis la propunerea patronatelor din HoReCa privind majorarea de la 50% la 80% a limitei de timp până la care angajatorii din domeniu pot reduce programul de lucru al salariaților pentru a se califica la schema de subvenționare a salariilor angajaților prin programul de "muncă flexibilă".


***România se clasează pe locul 31 în clasamentul european al puterii de cumpărare, cu aproximativ 60% sub media europeană, în condițiile în care europenii au o putere de cumpărare medie pe cap de locuitor de 13.894 de euro, în 2020, conform unui raport recent GFK. Datele centralizate în cercetare arată că, în cazul României, există un decalaj foarte mare. Astfel, locuitorii din Capitală au puterea de cumpărare cu peste 81% mai mare în comparație cu media națională. De asemenea, bucureștenii au veniturile pentru cheltuieli și economii de trei ori mai mari față de locuitorii din județul cu cea mai mică putere de cumpărare: Vaslui.


***România figurează pe locul șapte în UE la ponderea industriei în formarea de valoare adăugată brută în economie, fiind plasată între Germania și Ungaria, foarte aproape de majoritatea statelor membre din fostul bloc estic. Acestea au fost transformate într-un "atelier al Occidentului" pe baza transferului în proximitate a unor tehnologii performante și a costurilor mai mici cu forța de muncă. Sectorul industrial a facilitat României, în baza unei tradiții formate acum zeci de ani cu mari sacrificii și a unor investiții făcute recent, o poziționare onorabilă în UE în privința contribuției la formarea valorii adăugate brute în economie. Astfel România e în urma unor state precum cele din Europa Centrală, cum ar fi Cehia, Slovenia, Slovacia sau Polonia, dar imediat după Germania, statul care dă tonul în materie de model de dezvoltare la nivelul UE. www.rri.ro
Publicat: 2020-11-12 10:45:00
Vizualizari: 492
TiparesteTipareste