Exercitarea dreptului de vot prin corespondență la alegerile din 6 decembrie

exercitarea dreptului de vot prin corespondență la alegerile din 6 decembrie Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că în data de 11 noiembrie 2020 a fost finalizată operațiunea de transmitere prin e-mail a notificărilor referitoare la expedierea materialelor electorale și a numarului de expediere (AWB).

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează căîn data de 11 noiembrie 2020 a fost finalizată operațiunea de transmitere prin e-mail a notificărilor referitoare la expedierea materialelor electorale și a numarului de expediere (AWB). Notificările menționate au fost transmise către 35.650 de cetățeni români care au fost înscriși în listele electorale pentru votul prin corespondență, din 106 țări.

            

Precizăm că singura țară către care nu au fost transmise plicurile prin Poșta Română, urmând ca acestea să fie transmise prin intermediul Ministerului Apărării Naționale, este Afganistan, unde figurează înscrise în listele electorale permanente pentru votul prin corespondență pentru alegerile parlamentare din data de 6 decembrie 2020, 158 de persoane.


Plicul expediat către alegători conține un certificat de alegător, o etichetă pentru sigilarea plicului exterior, un autocolant cu adresa biroului electoral pentru votul prin corespondenţă, un autocolant cu menţiunea "PRIORITY/PRIORITAIRE", un cod de bare ce asigură identificarea alegătorului, instrucţiuni privind exercitarea dreptului de vot, un buletin de vot prin corespondenţă pentru alegerea Senatului, un buletin de vot prin corespondenţă pentru alegerea Camerei Deputaţilor, un plic interior ce conţine un plic suport în interiorul căruia se află două autocolante cu menţiunea "VOTAT" şi o etichetă pentru sigilarea plicului interior.


Menționăm că Instrucțiunile privind exercitarea dreptului de vot prin corespondență la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020 se găsesc atât în interiorul plicului, cât și pe site-ul www.votstrainatate.ro.


Totodată, reamintim că AEP a realizat un clip video menit să ilustreze tehnica votării prin corespondență pas cu pas.


Videoclipul informativ privind tehnica votării prin corespondență a fost publicat pe pagina de Facebook a instituției și pe canalul de YouTube, fiind disponibil la următorul link: https://youtu.be/Y6EaWtAQzAw


Atragem atenția că, potrivit legislației în vigoare, plicul exterior ce conține buletinele de vot și certificatul de alegător trebuie să ajungă la biroul electoral pentru votul prin corespondență, la misiunea diplomatică sau la oficiul consular, după caz, până la data de 3 decembrie 2020.


Având în vedere contextul internațional generat de pandemia de COVID-19, inclusiv frecvența redusă a curselor de transport, pentru o mai bună informare asupra timpilor de circulație a plicului ce urmează a fi returnat către România/reprezentanța diplomatică sau consulară, vă rugăm să consultați site-urile administrațiilor poștale naționale din țara în care vă aflați sau să solicitați aceste informații direct de la un oficiu poștal. Lista paginilor organizațiilor poștale din întreaga lume poate fi accesată aici

            

Lista țărilor pentru care activitatea de colectare şi distribuire pentru trimiterile poştei de scrisori şi colete poştale a fost suspendată temporar, poate fi accesată la acest link:

https://www.posta-romana.ro/a1309/stiri/lista-tarilor-cu-trafic-postal-restrictionat.html


www.rri.ro
Publicat: 2020-11-12 18:01:00
Vizualizari: 624
TiparesteTipareste