Un sezon cu iuBine

un sezon cu iubine De mulţi ani deja, o tânără şi-a găsit pasiunea: caută, descoperă şi dăruieşte frumosul.

De mulţi ani deja, o tânără şi-a găsit pasiunea: caută, descoperă şi dăruieşte frumosul. Pentru început a fost "zâna minunilor", cum îi plăcea să îşi spună, pe platforma Minuni.ro, care şi-a propus să promoveze oameni buni şi faptele bune pe care ei le fac. Apoi, ei i s-a alăturat o comunitate mare pe facebook. Şi deşi există mulţi oameni care consideră că relaţiile online nu sunt adevărate, Veronica Soare, fiindcă despre ea este vorba, a făcut o minune şi a strâns în jurul ei numai oameni buni, gata mereu să intre în joaca propusă de ea. 


De exemplu, sub egida Minuni.ro al cărui nume complet este "minuni.ro, caleidoscop de fapte bune", Veronica îşi promovează prin evenimente marea dragoste: caleidoscoapele, pe care le iubeşte din copilărie. Caleidoscop este acel aparat optic, care are forma unui cilindru. În interior sunt oglinzi, dispuse astfel încât mici piese colorate, aflate la capătul opus celui prin care se privește, să formeze, prin rotirea cilindrului, diferite imagini simetrice. Aşa că Veronica Soare s-a decis să îi înveţe şi pe copii sau şi pe adulţi cum să le construiască pentru a le aduce bucurie. Şi asta, pentru că imaginea văzută prin ochiul caleidoscopului nu este niciodată aceeaşi şi este mereu minunată. 


Veronica Soare a mai fost alături de noi cu mulţi ani în urmă, atunci când ne-a spus povestea care i-a schimbat viaţa, povestea caleidoscoapelor cu dragoste, pe care ea le face de peste 10 ani, după cum ne-a amintit şi recent: 

"Fac în continuare caleidoscoape. O să fac asta toată viaţa într-un fel sau altul, pentru că sunt obiectele care mi-au fermecat copilăria. Şi în continuare cred că e cel mai frumos obiect inventat vreodată şi că el ne învaţă despre oameni şi lume, ne învaţă să privim formele frumoase, acesta e şi sensul cuvântului: a privi formele frumoase. Şi cred că mai ales în haosul pe care îl trăim acum avem nevoie de caleidoscoape şi ce ne învaţă ele. Deci fac în continuare caleidoscoape şi kit-uri (n.r. de fabricare a caleidoscoapelor)."


Şi pentru că la Veronica poveştile sunt magice şi nimic nu este aşa cum ştim, o nouă idee a apărut ca o iluminare, după cum ne-a istorisit: 


"Dar în izolare, am avut un moment de luminare, într-o seară, în care apunea soarele în camera mea şi am văzut în faţa ochilor un cuvânt, pe care l-am îmbrăţişat cu bucurie şi anume: iuBine. Lucrez la lansarea iuBine.ro, unde se vor găsi cuvinte de iuBine, declinate, de dăruit şi de purtat, pe tricouri, căni, agende şi alte minuni: "Ce iuBine că eşti!", "La mulţi ani cu iuBine!", "Fac iuBine", "Totul e iuBine când se termină cu tine!" Mă joc. Facem globuri de Crăciun, chiar şi ciocolată cu mesajele astea frumose. Lansez iuBine.ro. 

După ce mi-a venit ideea numelui, câteva săptămâni mai târziu am lansat un podcast cu Poveşti de IuBine, ca o pastilă cu frumuseţea din această lume, lucruri în care eu cred. Cumva iubirea şi binele sunt exact valorile mele fundamentale şi mi se pare incredibil că am acest cuvânt acum al meu şi că pot să îl dau mai departe. Deci cumva tot ce am devenit eu în ultimii ani o să fie în podcastul acesta, pe care îl doresc ca o oază de linişte. Deci mă joc aşa, pe mai multe ringuri de dans, nu vreau să spun fronturi de luptă. Şi se pare că din acest punct de vedere este un an foarte bun."


Şi pentru că am văzut pe site-ul Veronicăi globuri de Crăciun cu iuBine, am invitat-o să ne povestească puţin despre ideea Crăciunului cu iuBine: 

"Acum când mă întrebi lucrul ăsta, mă uit exact înspre globurile de Crăciun cu iuBine şi pictate şi de lemn. Vreau să aduc mult iuBine în casele oamenilor. Şi Crăciunul e perioada în care suntem unii cu alţii, iar din punctul acesta de vedere va fi dificil anul acesta şi, în perspectiva săptămânilor care vor urma, de Crăciun, eu dacă voi fi singură, va trebui să îmi aduc mult iuBine în viaţa mea! De Crăciun, când, în general ne adunăm cu toţii laolaltă şi acum va fi altfel, cred că este nevoie să sporim şi mai mult iuBinele din noi. Prin urmare, dorinţa mea în tot ce fac şi în tot ce sunt este ca oamenii să nu uite că deşi trăim vremurile pe care le trăim, în noi e un izvor de frumuseţe şi de bucurie şi de bine. Şi asta e, cred, menirea mea, să le spun oamenilor că e multă frumuseţe pe lume şi ea începe în noi."


Şi cu acest gând, Veronica Soare a creat obiecte cu suflet, care invită la iuBine: 

"Astăzi sunt în atelier, astăzi au şedinţă foto globurile. Cu siguranţă, pe iuBine.ro, dacă o să fiţi cu ochii, o să le puteţi găsi. O să fie tricouri, hanorace, globuri, căni, agende frumoase în formă de inimă, cu mesajul "e iuBine să ne scriem gândurile frumose", globuri de lemn. O să fie tot felul de lucruri şi în anul ce vine o să îmbogăţesc grădina cu iuBine cu tot felul de lucruri faine de pictat, de dăruit şi de purtat, cum îmi place mie să spun."


Să credem şi noi în visul Veronicăi şi să ne bucurăm şi noi de frumos şi iuBine, acelea izvorâte din noi şi pe care le putem transmite şi celor din jurul nostru. Cu iuBine! www.rri.ro
Publicat: 2020-11-17 12:12:00
Vizualizari: 165
TiparesteTipareste