Info Business

info business În România, hotelurile şi staţiunile sunt deschise pentru cei care vor să călătorească în această perioadă, a declarat, miercuri, Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri

Comisia Europeană a prezentat miercuri, în cadrul Semestrului european - pachetul de toamnă, Comunicarea privind situația bugetară a României. Având în vedere gradul ridicat de incertitudine care persistă în contextul pandemiei de coronavirus, Comisia consideră că, în acest moment, nu trebuie luată nicio decizie cu privire la aplicarea unor măsuri suplimentare în cadrul procedurii de deficit excesiv a României. Comisia va reexamina situația bugetară a României în primăvara anului 2021. În comunicarea Comisiei se arată însă că România nu pare în măsură să facă ajustările necesare pentru a putea să se asigure că deficitul excesiv identificat este corectat în viitorul apropiat. De asemenea, în prognozele sale de toamnă, Comisia estimează că deficitul României va trece de 10% din PIB în 2020 şi va continua să crească în anii următori.


În România, hotelurile şi staţiunile sunt deschise pentru cei care vor să călătorească în această perioadă, a declarat, miercuri, Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, care gestionează şi sectorul turistic. Oficialul a mai spus însă, într-o conferinţă de presă, că turiştii trebuie să fie foarte precauţi şi să înţeleagă că aceste sărbători de iarnă vor fi altfel decât am fost obişnuiţi până acum.


Compania feroviară de stat CFR Călători introduce, din decembrie, două trenuri Intercity. Unul va lega Braşovul, oraş situat în centrul României, la nord de Carpaţii Meridionali, de Constanţa, principalul port românesc la Marea Neagră, în ceva mai mult de patru ore.  Al doilea va uni Bucureştiul de Suceava, oraş situat în nordul Moldovei, pe distanţa de 450 de kilometri, în 6 ore şi 10 minute. Vreme de câţiva ani, România nu a avut trenuri Intercity, în condiţiile în care nicio garnitură aflată în circulaţie nu îndeplinea condiţiile minime impuse de regulamentele feroviare europene.


Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România, în parteneriat cu două firme germane, oferă societăţilor de transport rutier posibilitatea de a-şi recupera o parte din taxele de drum percepute nelegal de Germania. Recent, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a hotărât că statul german a încasat suplimentar şi nelegal sume aferente taxării infrastructurii de la transportatorii rutieri. Curtea a stabilit că Germania nu poate include costurile cu poliţia rutieră în taxele de drum percepute transportatorilor rutieri, întrucât nu fac parte din costurile infrastructurii pe baza cărora trebuie calculat cuantumul taxelor de drum. Costurile legate de poliţia rutieră în Germania sunt estimate între 3,8% şi 6% din cuantumul taxelor de drum percepute de statul german transportatorilor rutieri, menţionează Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România.



www.rri.ro
Publicat: 2020-11-19 10:16:00
Vizualizari: 1373
TiparesteTipareste