DRP: Colectarea dosarelor pentru elevii din Ucraina

drp: colectarea dosarelor pentru elevii din ucraina O delagație a autorităților de la București a preluat dosarele de burse pentru elevii români din Ucraina din puctele de trecere a frontierei.

O delegație a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni condusă de secretarul de stat Ovidiu Burdușa s-a aflat zilele acestea la punctele de trecere a frontierei de la Sighetu Marmației și Siret pentru a prelua dosarele de burse pentru elevii etnici români din Ucraina care studiază la școli în limba română sau cu predarea limbii române ca limbă maternă.

 

În contextul pandemiei de coronavirus, Oficialii au ridicat personal dosarele pentru a le aduce la București, unde vor fi evaluate. 

Joi, La Sighetu Marmației, secretarul de stat Ovidiu Burdușa și directorul Direcției Comunități Istorice din cadrul DRP, Radu Cosma, au primit dosarele de la reprezentanții oficiului consular al României la Slatina/Solotvino, domnul Grațian Florin Pârvu și domnul Gheorghe Anghel.

 

Vineri, s-a realizat predarea și primirea dosarelor la punctul de trecere a frontierei de la Siret. Documentația a fost transmisă de consulul general al României la Cernăuți, doamna Loredana Irina Stănculescu, în prezența vicepreședintelui Consiliului Județean Suceava, domnul Niculai Barbă, și a oficialilor DRP.

DRP a mai transmis că , în cursul săptămânii viitoare, vor ajunge în țară și dosarele transmise de Consulatul General al României la Odesa și a mulțimit colegilor din cadrul oficiilor consulare din Ucraina pentru sprijinul acordat .

 

Peste 5.000 de elevi etnici români din clasele I-III din Ucraina beneficiază de burse în valoare de 1.000 de lei, oferite prin DRP.


www.rri.ro
Publicat: 2020-11-21 17:10:00
Vizualizari: 343
TiparesteTipareste