Info Sport

info sport Trei halterofili români, descalificați pentru JO 2021 / Un nou caz de infectare la Naționala de baschet masculin / CSM Târgoviște, în optimile CEV Cup

Trei halterofili români participanţi la Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra, unde doi dintre ei au obţinut medalii, au fost descalificaţi retroactiv pentru această competiţie. Decizia a venit după noi analize care au relevat produse interzise în eşantioanele lor de urină, a anunţat Comitetul Internaţional Olimpic, odată cu finalizarea procedurilor. Cei trei sunt Răzvan Martin, Roxana Cocoş şi Gabriel Sîncrăian.

Răzvan Martin a obţinut medalia de bronz la categoria 69 kg, în timp ce Roxana Cocoş a luat medalia de argint în proba feminină la aceeaşi categorie. Gabriel Sîncrăian a concurat la Jocurile de la Londra la categoria 85 kg, fără să reuşească să încheie concursul. Dacă România va depăşi 20 de cazuri de dopaj începând cu 2008, numărul de locuri alocat ţării noastre în competiţia de haltere de la Jocurile de la Tokyo va fi redus la două, din maximum posibil de opt.

 

Un nou component al Naţionalei masculine de baschet a României a fost testat pozitiv la COVID-19, înaintea meciurilor cu Spania şi Polonia, din preliminariile FIBA EuroBasket 2022, programate în Spania. Organizatorii locali şi Federaţia Internaţională au hotărât ca sportivul să fie mutat în carantină, într-o clădire special amenajată. Ceilalţi componenţi ai delegaţiei sunt obligaţi să rămână izolaţi în camere până la întoarcerea în România, având permise doar participarea la antrenamente şi la meciurile oficiale, după cum anunţă Federaţia Română de Baschet.

Tricolorii vor efectua alte teste, pe 27 noiembrie şi pe 30 noiembrie, de rezultatele lor depinzând alte eventuale măsuri restrictive. Prima reprezentativă s-a confruntat înaintea plecării spre Spania cu şase cazuri de COVID-19, cinci sportivi şi un membru al staff-ului tehnic fiind testaţi pozitiv. Echipa naţională de baschet masculin a României va întâlni la Valencia selecţionata Poloniei, pe 28 noiembrie, şi reprezentativa Spaniei, pe 30 noiembrie, în Grupa A a preliminariilor Campionatului European - FIBA EuroBasket 2022.

 

CSM Târgovişte s-a calificat în optimile de finală ale Cupei CEV la volei feminin, după ce a învins formaţia ucraineană Prometei Kamianske cu 3-0, miercuri seara, pe teren propriu, în manşa secundă a şaisprezecimilor de finală. Gruparea din Dâmboviţa câştigase şi în deplasare, cu 3-1. În optimi, CSM Târgovişte va juca împotriva echipei Mladost Zagreb, pe 8 decembrie, în capitala Croaţiei. În aceeaşi zi va avea loc partida dintre echipele franceze Volero Le Cannet şi Beziers Angels. Învingătoarele se vor înfrunta în sferturi, pe 9 decembrie, tot la Zagreb.


www.rri.ro
Publicat: 2020-11-26 11:05:00
Vizualizari: 343
TiparesteTipareste