Zboruri mai sigure şi informaţii poştale

zboruri mai sigure şi informaţii poştale Cererea în creștere pentru ruta București Otopeni - Londra Heathrow a determinat compania low-cost românească Blue Air să introducă două noi zboruri pe săptămână.

Cererea în creștere pentru ruta București Otopeni - Londra Heathrow a determinat compania low-cost românească Blue Air să introducă două noi zboruri pe săptămână. Așa se face că, din perioada sărbătorilor de iarnă și până la sfârșitul lunii martire 2021, compania va opera șapte zboruri pe săptămână. Deși, iniţial, Blue Air planificase cinci zboruri pe săptămână, începând cu 1 decembrie, compania a decis să mai opereze două zile, pentru a veni în întâmpinarea interesului extrem de ridicat exprimat de pasageri. Pe toată perioada programului de iarnă 2020-2021 vor fi operate zboruri noi, și în zilele de miercuri și sâmbătă, informează compania.


În context, Aeroportul Internaţioanl "Henri Coandă" Otopeni, de lângă București, a primit Certificatul de Acreditare pe linie de sănătate și siguranță din partea Consiliului Internațional al Aeroporturilor, informează Compania Națională Aeroporturi București (CNAB).  Acreditarea vine după o analiză minuțioasă a măsurilor implementate în privința păstrării siguranței sanitare a pasagerilor și a angajaților. Oficialii Aeroportului "Henri Coandă" comentează că această recunoaștere e de natură să sporească încrederea pasagerilor și a angajaților că mediul în care călătoresc sau lucrează e sigur și nu-i expune infectării cu SARS-COV2.


Concret, au fost evaluate măsurile de protecție luate în terminalul de pasageri, în zonele publice, dar și în toate punctele de interacțiune cu pasagerii - check-in, control de securitate, control de frontieră și vamal, îmbarcare/debarcare, recuperare bagaje. Totodată, au fost evaluate măsurile luate pentru protecţia şi instruirea personalului din aeroport, pentru cooperarea cu alte entităţi, dar şi infrastructura şi activităţile operaţionale şi de mentenanţă. Comunicarea, în special cu publicul, a constituit un capitol important în evaluare, precizează CNAB. Toate elementele supuse evaluării au fost susţinute cu documente oficiale, inclusiv planuri de acţiune comune şi proceduri specifice aplicate, şi au fost însoţite de înregistrări.


Pe de altă parte, Compania Naţională Poşta Română informează că a fost reluat traficul de trimiteri EMS (Express Mail Service) - curier rapid internaţional pe relația cu Austria, Bulgaria, Cehia, Elveția, Germania, Grecia, Republica Moldova, Polonia și Ungaria. În schimb, începând din 15 noiembrie 2020, traficul de corespondenţă a fost închis pe relaţia cu mai multe ţări. În acest sens, nu vor mai fi acceptate la prezentare niciun fel de trimiteri poștale pentru destinațiile: Cap-Verde, Filipine, Gibraltar, Peru, Republica Dominicană. Acestea se adaugă listei existente, pe care sunt înscrise, între altele, Bolivia, Cuba, Fiji, Mali, Noua Caledonie, Noua Zeelandă, Papua Noua Guinee, Paraguay, Polinezia Franceză, Uruguay şi Venezuela. 



www.rri.ro
Publicat: 2020-12-04 12:50:00
Vizualizari: 771
TiparesteTipareste