Eveniment în format world café „Pericolele și beneficiile lumii digitale”

eveniment în format world café „pericolele și beneficiile lumii digitale” Vineri, 27 noiembrie 2020, în cadrul proiectului Noaptea Cercetătorilor Europeni 2020, Centrul Europe Direct București a organizat evenimentul online în format world café intitulat "Pericolele și beneficiile lumii digitale".

Vineri, 27 noiembrie 2020, în cadrul proiectului Noaptea Cercetătorilor Europeni 2020, Centrul Europe Direct București a organizat evenimentul online în format world café intitulat "Pericolele și beneficiile lumii digitale". Acesta a avut ca scop o dezbatere non-formală privind prioritatea Comisiei Europene referitoare la "O Europă pregătită pentru era digitală", precum și conștientizarea problemelor pe care le întâmpinăm în mediul online. Cafeneaua publică online a fost organizată în parteneriat cu Noaptea Cercetătorilor Europeni, cu Rețeaua Europeană ECC-net România, Facultatea de Comunicare și Relații publice din cadrul SNSPA, CERT-RO, Clark România și Asociația Young Initiative.


Evenimentul s-a desfășurat prin intermediul platformei Zoom și a avut o agendă variată, cu teme de actualitate extrem de interesante, discuțiile fiind moderate de specialiști din domeniul digital. Astfel, dl Vlad Măcelaru, CEO și fondator Clark România, le-a vorbit participanților despre inteligența artificială în viața de zi cu zi, iar grupul moderat de dna Irina Chirițoiu, Director ECC România, s-a concentrat pe capcanele comerțului online. Dna Flavia Durach, Lector univ.dr. la Facultatea de Comunicare și relații Publice a SNSPA, a abordat subiectul știrilor false și al manipulării informației, dl Ștefan Tănase, Cercetător la CERT-RO, a trecut în revistă amenințările de securitate cibernetică, iar Eliza Vaș, Expert, Serviciul Studii Europene din cadrul IER și Vicepreședinte al Asociației Young Initiative, a prezentat diversele aspecte ale cyberbulling-ului.


Pentru mai multe detalii, vă rugăm accesați site-ul Europe Direct București.www.rri.ro
Publicat: 2020-12-03 20:28:00
Vizualizari: 376
TiparesteTipareste