Programul UE pentru sănătate 2021 - 2027

programul ue pentru sănătate 2021 - 2027 Implementarea programului "Uniunea Europeană pentru sănătate" care se va derula în perioada 2021-2027 va duce la modernizarea și consolidarea sistemului sanitar românesc.

Programul "UE pentru sănătate" vine ca urmare a crizei COVID-19, care a avut un impact major asupra personalului medical și sanitar, asupra pacienților și asupra sistemelor de sănătate din Europa. Cu fonduri de 9,4 miliarde EUR, "UE pentru sănătate" este cel mai valoros program în domeniul sanitar. El va oferi finanțare țărilor UE, organizațiilor și ONG-urilor din domeniul sănătății.


Stella KYRIAKIDES, comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară:

"Acest program este instrumentul financiar cheie pentru a proteja sănătatea cetățenilor noștri, pentru a combate amenințările publice majore precum Covid-19 și, bineînțeles, pentru a consolida sistemele de sănătate ale Europei.

Sunt momente foarte dificile pentru cetățenii noștri, pentru companii, pentru statele membre, pentru sistemele europene de sănătate. Creșterea globală a numărului de infectări este extrem de îngrijorătoare. Peste opt milioane de cazuri au fost confirmate doar în UE.


Pandemia ne-a arătat importanța colaborării pentru corelarea și implementarea acțiunilor de combatere a crizei. Acest lucru implică finanțare suficientă la nivelul UE și dezvoltarea unor instrumente complementare, cum ar fi asigurarea spațiilor pentru stocarea produselor anticovid.


Trebuie să continuăm transformarea digitală a sectorului sănătății și, în general, trebuie să consolidăm capacitatea UE de a sprijini și completa programele și acțiunile statelor membre. Cetățenii trebuie să audă un mesaj clar că sănătatea publică este un domeniu prioritar pentru ca Europa să-și poată reveni."


Digitalizarea este vitală pentru modernizarea sistemului sanitar din România, a subliniat și europarlamentarul Cristian Bușoi, raportorul Parlamentului European pentru Programul de Sănătate al UE (EU4Health) 2021-2027:


"Vorbim de marile proiecte de digitalizare ale sistemului - Proiectele Casei de sănătate și proiectele Ministerului Sănătății, spitalele digitale, în mod clar softurile de digitalizare... Vor fi îndeajuns de mulți bani, poate și prin redistribuire de la alte proiecte mai dificil de făcut,  care să asigure investiții în cât mai multe spitale din România."


RadioRomaniaInternational · Local, regional, european 10.12.2020

www.rri.ro
Publicat: 2020-12-10 08:39:00
Vizualizari: 440
TiparesteTipareste