Noi reglementări pentru roaming-ul în Marea Britanie

noi reglementări pentru roaming-ul în marea britanie Operatorii de telefonie mobilă nu mai au obligația legală să ofere utilizatorilor roaming la tarife naționale în Marea Britanie, începând cu 1 ianuarie.

De la 1 ianuarie, reglementările europene privind „Roam like at home” (RLAH) nu mai sunt obligatorii pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, inclusiv Gibraltar, ca urmare a încheierii perioadei de tranziție după retragerea acestei țări din Uniunea Europeană, informează ANCOM.

 

Tarifele de roaming în Marea Britanie vor fi stabilite în continuare în condiții comerciale. ANCOM recomandă utilizatorilor români care vor călători în Marea Britanie să verifice în prealabil la furnizorul lor tarifele de roaming aplicabile.

 

„Încetarea mecanismul „Roam like at home” în Marea Britanie de la 1 ianuarie 2021 înseamnă ca operatorii telecom din România nu mai au obligația legală să ofere utilizatorilor roaming la tarife naționale în Marea Britanie. RLAH este un beneficiu garantat doar în interiorul Spațiului Economic European - bineînțeles, nu există o interdicție pentru furnizorii din Romania sa păstreze în continuare Marea Britanie în sfera de aplicare RLAH, dar o astfel de decizie ține strict de strategia comercială a fiecărui furnizor. În orice caz, utilizatorii beneficiază de măsuri de protecție și in cazul călătoriilor în afara Uniunii Europene, precum mesajul de informare personalizat cu privire la tarifele de roaming aplicabile în statul vizitat sau atenționarea cu privire la atingerea plafonului financiar de 50 de Euro, fără TVA, pentru volumul de date consumat în roaming.” a declarat Eduard Lovin, vicepreședinte ANCOM.


www.rri.ro
Publicat: 2020-12-22 11:53:00
Vizualizari: 244
TiparesteTipareste